Hopp til innhold

Rochford

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rochford
Town Square
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktRochford
Admin. grevskapEssex
Seremon. grevskapEssex
StatusBy (town) og verdslig sogn
PostnummerSS4
Retningsnummer01702
Befolkning8 471 (2011)
Kart
Rochford
51°34′56″N 0°42′23″Ø

Rochford er en liten by i Essex i England. Den er beliggende rundt 69 km fra sentral London og rundt 34 km fra Chelmsford. Den er administrasjonssenter for distriktet Rochford, som har tatt navn etter byen. Byen er kjernen i et verdslig sogn som også omfatter Stroud Green og London Southend Airport. Byen grenser mot forstadsområder i Ashingdon og Hawkwell. I henhold til folketellingen i 2001 hadde den verdslige sognet Rochford, som omfatter selve byen og London Southend flyhavn, en befolkning på 7 610 innbyggere, noe som hadde økt til 8 471 innbyggere ved tilsvarende folketelling i 2011.[1]

Navnet kommer fra Rochefort, som er gammelengelsk for jakthundenes krysningssted. Elven som renner gjennom byen heter nå Roach. Opprinnelig het den Walfleet, men det var en utbredt oppfatning at Rochford måtte bety «krysningssted i Roch/Roach», og elven fikk dermed nytt navn på grunn av en misforståelse.

Herregården Rochford Hall er i privat eie, og brukes som bolig. Familien eier også golfbanen ved huset. Henrik IV giftet seg der i 1380, og i 1525 utnevnte Henrik VIII Thomas Boleyn til vicomte Rochford.

Det er jernbaneforbindelse til Liverpool Street stasjon i London, og mange innbyggere pendler til arbeid i hovedstaden.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]