Robin Hood Huset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Robin Hood Huset er et rusfritt og livssynsnøytralt møtested for økonomisk vanskeligstilte og nettverkssøkende i Bergen som drives av Stiftelsen Robin Hood Huset. Huset ligger i Magnus Barfots gate 22 i Bergen og åpnet i 2004.

I tillegg til å drive møtestedet Robin Hood Huset er Stiftelsen Robin Hood Huset en sosialpolitisk aktør. Den ønsker å påvirke samfunnet gjennom å synliggjøre og skape debatt rundt dagens velferdsutfordringer.

Stiftelsen Robin Hood Huset drives med støtte fra Bergen kommune, NAV, private givere og en betydelig dugnadsinnsats.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Arbeidet med å opprette Foreningen Robin Hood Huset startet høsten 2003 for å skape et rusfritt møtested, aktivitets- og ressurssenter for folk med dårlig økonomi. En gruppe idealister startet arbeidet sammen med folk fra aktuelle brukergrupper som Aurora og Aksjonsgruppen mot sosial nød i Bergen.

Foreningen ble formelt stiftet i desember 2003 med Bente M. Simonsen som styreleder. I foreningens første styre var også Norsk Folkehjelp og Velferdsalliansen representert, samt ulike politiske partier. Bergen kommune bidro økonomisk i 2004, og kommunale tilskudd har vært grunnlaget for virksomheten siden. Også private givere bidro i starten.

Den formelle åpningsseremonien ble holdt 26. november 2004 med statssekretær Kristin Ravnanger. Huset har vært i ordinær drift siden 10. mai 2005 som et møtested der brukerne kunne inspireres til å trekke på hverandres erfaringer og ressurser, gi hverandre hjelp til selvhjelp, og fremme et aktivt sosialpolitisk engasjement.

Foreningen Robin Hood Huset overlot driften av huset til Stiftelsen Robin Hood Huset fra og med 1. januar 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]