Robert Steen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Robert Steen
Født8. des. 1961[1]Rediger på Wikidata (60 år)
Beskjeftigelse Politiker (2015–)Rediger på Wikidata
Utdannet ved Handelshøyskolen BI[2]Rediger på Wikidata
Far Reiulf SteenRediger på Wikidata
Parti Arbeiderpartiet[2]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Robert Steen (født 8. desember 1961) er en norsk politiker (Ap).

Han var finansbyråd i Oslo fra 2015 til 2019 og er fra høsten 2019 byråd for helse, eldre og innbyggertjenester. Som finansbyråd hadde han bl.a. hovedansvar for fremleggelse av byrådets budsjettforslag og for digitalisering av Oslo kommune.

Steen er sønn av tidligere Arbeiderparti-leder Reiulf Steen.[3] Robert Steen meldte seg inn i Arbeiderpartiet da faren døde i 2014, men ble ikke partipolitisk aktiv før byrådsleder Raymond Johansens tok ham med i byrådet.[4] Han har sin arbeidserfaring hovedsakelig fra privat næringsliv.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Robert Steen har tre brødre og er oppvokst på Bogerud i Oslo.[5] Han er utdannet fra Handelshøyskolen BI med Master of Management- og Master of Business Administration-grader. Han har arbeidet en kort periode som lærer i Oslo på begynnelsen av 1980-årene før han begynte å arbeide som EDB-ansvarlig for Ungdommens Selvbyggerlag.[4] Fra slutten av 1980-årene jobbet han som finansdirektør og visedirektør i selskapet Betonmast. Senere gikk han til TROX Auranor Norge as som hovedsakelig arbeider med luftforedlingsutstyr. I 2000 begynte han i Schibsted og arbeidet med finn.no og fikk senere ansvar for Schibsteds internasjonale etableringer av digitale rubrikkannonser, i Frankrike og Østerrike, Singapore og Brasil og 36 andre land som konserndirektør.[3][5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.birthday.se[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b www.dagsavisen.no[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b «Dette er det nye byrådet i Oslo». nrk.no. 21. oktober 2015. Besøkt 5. mars 2016. 
  4. ^ a b «– Mange trodde det var fantastisk å ha en far høyt oppe i politikken. Det var ikke det. Det var vondt». www.dn.no. Besøkt 6. november 2017. 
  5. ^ a b «Robert Steen. Sønnen.». dagsavisen.no. 27. februar 2016. Besøkt 5. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]