Robert O. Young

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Robert O. Young (født 6. mars 1952) er en amerikansk forfatter og forretningsmann innen alternativ medisin. Young ble i 1995 bøtelagt for å ha gitt medisinske råd uten autorisasjon, og i 2001 ble han også avslørt i å anbefale kreftpasienter å droppe tradisjonell kreftbehandling til fordel for kosttilskudd.

Han er mest kjent for sine bøker om pH-mirakelet, og beskriver seg selv som naturmedisiner. Han etablerte i 1994 selskapet Innerlight som distribuerer produktene hans gjennom multi-level marketing (MLM).

Youngs hovedteori er at all sykdom hos mennesket er forårsaket av feil pH-verdi i blodet, og at hans kosttilskudd basert på basiske matvarer vil gjenopprette pH-balansen hos pasienten. Han promoterer også blodanalyse som en metode for å fastslå blodets nivå av surhet.

Et av «sannhetsvitnene» til Young var Kim Tinkham fra Texas som var diagnostisert med brystkreft.[1] Hun valgte derfor bort konvensjonell kreftbehandling, og døde senere av massiv spredning. Til tross for dette ble hennes anbefalinger brukt i markedsføringen av Youngs metoder.[2] Youngs teori om kreft er at det er et syreproblem forsårsaket av muggsopp i blodet, og at løsningen er et alkalisk kosthold for å gjenopprette pH-balansen i blodet.[3] Han mener også at kreft ikke er en sykdom i kroppsvev, men i kroppsvæske.[4]

I sin ungdom arbeidet Young som misjonær for Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. I januar 2014 ble Young pågrepet og siktet for kvakksalveri.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ On the nature of “alternative” medicine cancer cure testimonials Science-Based Medicine
  2. ^ Satset livet på pH-kuren og tapte Stavanger Aftenblad
  3. ^ Det finnes bare en sykdom 5D Helse
  4. ^ Innerlight-pyramide vokser i Stavanger Stavanger Aftenblad
  5. ^ Alternativguru siktet for kvakksalveri - aftenbladet.no