Rita Lekang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rita Lekang
Født20. juni 1957Rediger på Wikidata (66 år)
Bodø
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
PartiArbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Rita Lekang (født 20. juni 1957) var LO sekretær i LO fra 1997 til 2009, og dermed en av de øverste tillitsvalgte i LOs ledelse (den valgte LO-ledelsen består vanligvis av leder, to nestledere, en hovedkasserer, en førstesekretær, og tre sekretærer). Lekang hadde som LO-sekretær ansvar for AKAN, antirasistisk arbeid, barnevern og rusproblematikk, boligpolitikk, Framfylkingen, kriminalpolitikk, kulturpolitikk og likestillingspolitikk.

Hun ble innvalgt i LOs ledelse i 1997 og har bakgrunn som tillitsvalgt i Norsk Kommuneforbund (Fagforbundet). Har vært landsleder i LOs barne- og familieorganisasjon Framfylkingen. Satt som styrerepresentant i hovedstyret i SND og styreleder i Innovasjon Nordland. Har hatt styreverv i GIEK, Odin forvaltning, fakultetsstyret for profesjonsutdanningen ved Nord Universitet og nå styreleder for Bodø Kunstforening og nestleder i Yrkesopplæringsnemda i Nordland.

Hun er utdannet bioingeniør og har spesialutdanning innen cytologi (studiet av den levende celle).

Rita Lekang er født i Bodø, men oppvokst Tranøy i Hamarøy kommune.

Under granskningen av Valla-saken kritiserte hun Gerd-Liv Valla for å drive mobbing av sine medarbeidere. Lekang ble i mai 2009 ikke gjenvalgt som LO-sekretær. Jobber nå som distriktssekretær for LO i Nordland. Vara til Stortinget for Arbeiderpartiet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]