Richmond Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Richmond Park
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Grunnlagt1625
Oppkalt etterRichmond upon Thames
Areal9,55 km²
OmrådeRichmond upon Thames
Kart
Richmond Park
51°26′58″N 0°16′26″V

Richmond Park er den største av de kongelige parkene i London, med et areal på nesten 10 km². Parken ligger i nærheten av Richmond upon Thames, Kingston upon Thames og East Sheen.

Det går veier igjennom Richmond Park som forbinder disse stedene, men veiene har lav fartsgrense og er kun åpne på dagtid. Adgang til veiene er via Sheen Gate, Richmond Gate, Petersham Gate, John Martin's Gate, Kingston Gate, Robin Hood Gate og Roehampton Gate. Parken er pittoresk, blant annet på grunn av de mange rådyrene som streifer fritt omkring.

Parkens kongelige forbindelser går trolig lenger tilbake enn noen annen kongelig park, og begynte med Edvard I (12721307), da området var kjent som Manor of Sheen. Navnet ble endret til Richmond i Henrik IIs regjeringstid. I 1624 flyttet Karl I hoffet sitt til Richmond-palasset for å unngå pesten i London, og parken ble omgjort til beite for rådyr. Hans avgjørelse, i 1637, om å gjerde inn parken ble ikke godt mottatt av den lokale befolkningen, men han ga fotgjengere rett til å passere igjennom parken. Gjerdene står fremdeles, men har blitt delvis gjenoppbygget og forsterket.

Richmond Park har status som sted for spesiell vitenskapelig interesse, nasjonalt naturreservat og kandidat for europeisk spesialområde for naturvern.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]