Bushy Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bushy Park
BushyParkAutumn.jpg
Land Storbritannia Storbritannia
Område Richmond upon Thames
Areal 4,45 km²

Green Park, London, England.jpg
Londons kongelige parker

Bushy Park er den nest største av de kongelige parkene i London, med et areal på 4,5 km². Parken ligger i sydvestre London, i bydelen Richmond upon Thames, nord for Hampton Court Palace.

Bushy Park inneholder fiske- og modellbåtdammer, hesteinnhegninger, plantasjer, villnis med brake og hjortedyr, og flere naturvernområder. I parken er også flere jaktstuer og hytter, det nasjonale fysikklaboratorium og den kongelige paddock.

Området har vært befolket igjennom 4000 år. Da Henrik VII overtok Hampton Court Palace fra kardinal Thomas Wolsey i 1529, overtok kongen også tre parker som idag utgjør Bushy Park. Kongen var en ivrig jeger og befestet parkene som jaktmark for rådyr. Hans etterfølgere tilføyet en rekke pittoreske anlegg, blant annet Longford River, en 19 km lang kanal for å bringe vann til Hampton Court og parkens mange dammer. Etterhvert fikk parken også sin hovedvei, Chestnut Avenue, som løper langs Hampton Court Road i Hampton og Sandy Lane i Teddington.

Under første verdenskrig var Bushy Park hjem til kongens canadiske hospital, og i mellomkrigsårene inneholdt den en leir for underernærte barn. Under andre verdenskrig la general Dwight D. Eisenhower planene for D-dagen i Supreme Headquarters Allied Expeditionary Force (SHAEF) i Bushy Park.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]