Richard Seaman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Richard Seaman (født 4. februar 1913 i Sussex, England – død 25. juni 1939 i Belgia) var en av de største britiske racerkjørerne før andre verdenskrig. Han var med på [Mercedes-Benz] sitt lag fra 1937 til 1939. Han kjørte i en Mercedes-Benz W125 og i 1938 vant han Grand Prix i Tyskland i nærvær av Adolf Hitler. Det har blitt sagt at Hitler ikke likte at det ikke var en tysker som vant dette løpet at han sluttet å komme på lignende løp i fremtiden.

I 1937 signerte han en ny kontrakt med Mercedes-Benz og han gikk dermed imot ønskene til moren hans som ikke ville at han skulle kjøre for «nazi-laget». I desember 1938 giftet han seg med Erica Popp som var datteren til regissøren av bilmerket BMW. Dette gjorde han også imot sin mors ønsker.

Under Belgias Grand PrixCircuit de Spa-Francorchamps-banen i 1939 krasjet han med bilen sin inn i et tre. Han døde bare noen få timer senere og ble kun 26 år gammel. Richard Seaman ble gravlagt ved Putney Vale Cemetery i London, og hans grav vedlikeholdes fremdeles av Mercedes-Benz.