Rich Brian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Brian Imanuel
Rich Chigga.png
Rich Brian under en opptreden i 2016
FødtBrian Imanuel
3. september 1999[1]Rediger på Wikidata (20 år)
Jakarta, Indonesia
Beskjeftigelse Rapper, komikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet IndonesiaRediger på Wikidata
SpråkIndonesisk, Engelsk


Brian Imanuel (født 3. september 1999 i Jakarta, Indonesia), bedre kjent under scenenavnet Rich Brian (tidligere Rich Chigga), er en indonesisk rapper, låtskriver og produsent. Han slo igjennom da singelen "Dat $tick" gikk viralt i 2016, og har gitt ut debutalbumet "Amen", som havnet på 18. plass på amerikanske Billboard.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Brian ble født den 3. september 1999 i Jakarta, Indonesia[2]. Han er av kinesisk-indonesisk avstamning. Han er den yngste av 4 søsken[3]. Han vokste opp i vest-Jakarta i et middelklassenabolag[4], og brukte det meste av sin tid med å hjelpe foreldrene i den familieeide kaféen deres. Han har ikke noen formell utdanning, men ble hjemmeskolert av foreldrene gjennom barndommen[5].

Brian kom i kontakt med internett da han lette etter måter å løse rubiks kube online på morens datamaskin. Han kom deretter i kontakt med Twitter, og lagde sin egen profil i en alder av 11, hvoretter han la ut videosnutter, bilder og absurde utsagn, og etterhvert fikk flere tusen følgere. Han snakket imidlertid kun indonesisk, men lærte seg engelsk på egenhånd ved å høre på rappere som Childish Gambino, Tyler, the Creator, 2 Chainz og Macklemore, samt ved å se videosnutter på youtube[6].

Brian ble introdusert til rap-sjangeren ved hjelp av en amerikansk internettvenn som sendte ham Macklemores "Thrift Shop". Han har fortalt at han forsøkte å rappe til sangen, men at engelsken hans på dette tidspunktet var alt for dårlig. Etter møtet med Macklemores musikk begynte han å høre på rapperne nevnt ovenfor, og kom dypere inn i sjangeren[7]. Han skrev sin første rap-låt i 2014, og spilte den inn ved hjelp av mikrofonen til iPhonen sin over en instrumental av Mf Doom[8].

Referanser[rediger | rediger kilde]