Ribbunggata (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 59°54′7,21″N 10°46′33,06″Ø

Ribbunggata
Ribbunggata.jpg
Ribbunggata går opp fra Konows gate.
Basisdata
NavnRibbunggata (119)
StrøkGamlebyen. Ekebergskrenten
Bydel Gamle Oslo
KommuneOslo
Kommunenr0301
Navngivning1879
NavnebakgrunnRibbungene
TilstøtendeKonows gate, Egnehjemveien, Ryenbergveien


Ribbunggata
59°54′07″N 10°46′33″Ø

Ribbunggata (1-19, 4-18) er en gate i Ekebergskrenten i bydel Gamle Oslo. Gata stiger bratt opp fra Konows gate og ender opp i Ryenbergveien. Den smale gatestumpen som tradisjonelt het Berggata (i skriftlige kilder: Bjerggaden), fikk sitt nåværende navn i samband med gatenavnsredaksjonen ved Kristianias byutvidelse av 1878 for at man ikke skulle ha flere veier med samme navn.

På oversida av Ribbunggata ligger Terrasseparken, som ble anlagt i forbindelse med oppføringen av Arctanderbyen og sto ferdig i 1923.

Mellom Ribbunggata 4 og Ribbunggata 8 går en gammel steintrapp med smijernsgjerde ned mot Konowsgate mellom nr 33 og 35. Der der ser ut som trappa ender svinger den mot nr 33 og går 20 m som en sti/ gangvei før den kommer ned i bakgården i Konowsgate 33. Denne gangveien er delvis overbygget. Det sies at Trappa ble bygget som alternativ trasé i forbindelse med at det raste fra berget/skrenten og ned i Ribbungbakken. Steintrappa ble mye brukt av unger på skoleveien ned til Gamlebyen skole.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

OslostubbDenne Oslorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.