Remmert Wielinga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Remmert Wielinga
Reinbert Cornelis Wielinga.jpg
Født27. april 1978 (41 år)
Eindhoven
Beskjeftigelse Sykkelrytter
Nasjonalitet Kongeriket Nederlandene

Reinbert Cornelis (Remmert) Wielinga (født 27. april 1978 i Eindhoven, Noord-Brabant) er en tidligere profesjonell nederlandsk landeveissyklist.

Wielingas karriere har vært vekslende, han begynte å sykle for Frans Maassen i Rabobanks juniorlag men var ikke god nok og gikk til Agu. Tre år senere returnerte han til Rabobank igjen, denne gangen for amatørlaget under Nico Verhoevens ledelse. Han kunne ha fortsatt i amatørlaget et år til, men han valgte å satse profesjonelt. Etter et godt intervju med det italienske laget De Nardi-Pasta Montegrappa, ble en to-års-kontrakt underskrevet.

Hans første år for det italienske laget ga gode resultater, men i den andre sesongen hadde laget 25 syklister. Dette gjorde at han ikke ble oppsatt i flere enn 42 dager. Takket være hans gode resultat i Euskal Bizikleta, tok Rabobanks Jan Raas igjen kontakt med ham og ga ham et tilbud som Wielinga takket ja til.

I tiden han var en del av Rabobanks lag vant Wielinga rittseire i Challenge a Mallorca og Ruta del Sol i løpet av den første våren. Den gangen var fremdeles deltagelse i Tour de France langt unna, men etter at han hadde klatret blant de beste syklistene under Critérium du Dauphiné Libéré ble han satt opp for deltagelse i Tour de France. Hans deltagelse i denne touren ble en skuffelse, da han ikke fullførte.

De siste årene har han blitt plaget av en kronisk kneskade, som har gjort at han ikke har kunnet gjøre mye for Rabobank-laget. Dette ble dels også forårsaket av at laget sjelden satte ham opp til start i 2005. Wielinga gikk da til den italienske sportslegen Luigi Cecchini som blant annet trener Thomas Dekker. I 2006 gikk Wielinga over til Quick Step-Innergetic, og det så ut til at han var på opptur igjen. Han vant GP Chiasso og fikk gode resultater blant annet i Tour Méditerranéen (10.-plass) og «Tour of Georgia» (12.-plass). 20. september bekjentgjorde teammanager Patrick Lefevere at Wielinga ikke ville komme til å være en del av laget den følgende sesongen. I 2007 syklet han igjen for ett protourlag, det spanske laget Saunier Duval-Prodir, men dat han ikke fikk kontrakten forlenget, valgte han å avslutte karrieren.

Viktigste seire[rediger | rediger kilde]

2003
2006

Tour de France[rediger | rediger kilde]

  • 2003 – ikke fullført

Lag[rediger | rediger kilde]

2001-2002 De Nardi-Pasta Montegrappa
2003-2005 Rabobank
2006 Quick Step-Innergetic
2007 Saunier Duval-Prodir

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]