Remington Steele

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Remington Steele
Generell informasjon
SjangerKrimserie, komiserie
Prod.landUSA
Sendeår1982–1987
Sesonger5
Episoder94
Lengde45 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
FortellerStephanie Zimbalist
MedvirkendeStephanie Zimbalist
Pierce Brosnan
Doris Roberts
Skaper(e)Robert Butler, Michael Gleason
Sending
Periode1. okt. 198217. feb. 1987
TV-kanalNBC
Eksterne lenker
IMDb

Remington Steele var en amerikansk krim- og komiserie som gikk på NBC fra 1982 til 1987. Serien handlet om en hvitsnippforbryter som ble ansatt som etterforsker i et firma drevet av en kvinnelig privatetterforsker. Hovedrollene ble spilt av Stephanie Zimbalist og Pierce Brosnan. Serien ble skapt av Robert Butler og Michael Gleason.

Remington Steele var en kriminalserie med ingredienser som krim, ironi og romantisk komedie. Den hadde mange likhetstrekk med krimserien Bøllen og Blondinen, både når det gjaldt stil og handling. Glenn Gordon Caron var forøvrig produsent for begge seriene.

Den var lite kjent i Norge i sin samtid, men ble vist på TV3 fra 1988 til 1997. Inkludert repriser.

Handling[rediger | rediger kilde]

Laura Holt (Stephanie Zimbalist) er en høyt utdannet og erfaren privatetterforsker som starter sitt eget detektivbyrå, kalt Laura Holt Investigations. Men hun oppdager raskt at nærmest ingen vil ansette en kvinnelig etterforsker. Dermed "finner hun opp" en imaginær sjef, kalt Remington Steele, og oppkaller firmaet etter ham. Firmaet blomstrer, men problemer oppstår når kundene vil møte sjefen. Så en dag dukker det opp en mystisk hvitsnippforbryter (Pierce Brosnan) som overtaler Holt til å utgi han for Steele. Og et partnerskap har begynt.

Mens Steele er kultivert, kjekk og sjarmerende, er Laura Holt smart, tøff og pen. Sammen løser de kompliserte mysterier. Steele (som vi aldri får vite bakgrunnen til) er ikke til stor hjelp i etterforskningen til å begynne med, men tar seg opp i løpet av serien. Som stor filmfan, bruker han ofte scener fra kjente kriminalfilmer når han utfører sine undersøkelser. Det oppstår ofte en liten flørt mellom de to.

Om serien[rediger | rediger kilde]

Remington Steele hadde sin siste sesong 1985-1986, men mye grunnet oppmerksomheten rundt Pierce Brosnan, ble det påbegynt en ny sesong i 1987. Det ble med to episoder, der Steele og Holt løser internasjonale mysterier, og blir mer enn bare kollegaer.

I 1997 uttalte Brosnan i et intervju til Dagbladet at han ble skuffet da han fikk rollen i Remington Steele. «Da jeg flyttet til Los Angeles for fjorten år siden, håpet jeg å jobbe med Francis Ford Coppola og Martin Scorsese – de virkelig gode regissørene – men så endte jeg i stedet opp med «Remington Steele» på TV. Det var skuffende, men på den tida var den rollen det eneste jeg ble tilbudt. Det ville vært dumt å si nei».[1]

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Cover Story: The Spy Who’s Loved Too Much – Vol. 26 No. 6». PEOPLE.com (engelsk). 11. august 1986. Besøkt 12. desember 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]