Remington Steele

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Remington Steele
Remington Steele
Generell informasjon
Sjanger Krimkomedie
Nasjonalitet USA USA
Sesonger 5
Episoder 94
Lengde 60 min. min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende Stephanie Zimbalist
Pierce Brosnan
Doris Roberts
Bak kamera
Skapere Robert Butler
Michael Gleason
Produsent Glenn Gordon Caron
Gareth Davies
Musikk Henry Mancini
Richard Lewis Warren
Sending
Periode 1. oktober 198217. februar 1987
TV-kanal NBC
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
TV.com-oppsummering
Offisiell nettside

Remington Steele var en amerikansk krim- og komiserie som gikk på NBC fra 1982 til 1987. Hovedrollene ble spilt av Stephanie Zimbalist og Pierce Brosnan. Serien ble skapt av Robert Butler og Michael Gleason.

Remington Steele var en kriminalserie som brukte mye ironi. Den hadde også elementer av romantisk komedie. Serien har mange likhetstrekk med krimserien Bøllen og Blondinen, både når det gjelder stil og handling. Glenn Gordon Caron var forøvrig produsent for begge seriene.

Den ble sendt på norsk TV3 i annen halvdel av 1990-tallet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Laura Holt (Stephanie Zimbalist) er en høyt utdannet og erfaren privatetterforsker som starter sitt eget detektivbyrå, kalt Laura Holt Investigations. Men hun oppdager raskt at nærmest ingen vil ansette en kvinnelig etterforsker. Dermed "finner hun opp" en imaginær sjef, kalt Remington Steele, og oppkaller firmaet etter ham. Firmaet blomstrer, men problemer oppstår når kundene vil møte sjefen. Så en dag dukker det opp en mystisk hvitsnippforbryter (Pierce Brosnan) som overtaler Holt til å utgi han for Steele. Og et partnerskap har begynt.

Mens Steele er kultivert, kjekk og sjarmerende, er Laura Holt smart, tøff og pen. Sammen løser de kompliserte mysterier. Steele (som vi aldri får vite bakgrunnen til) er ikke til stor hjelp i etterforskningen til å begynne med, men tar seg opp i løpet av serien. Som stor filmfan, bruker han ofte scener fra kjente kriminalfilmer når han utfører sine undersøkelser. Det oppstår ofte en liten flørt mellom de to.

Om serien[rediger | rediger kilde]

Remington Steele hadde sin siste sesong 1985-1986, men mye grunnet oppmerksomheten rundt Pierce Brosnan, ble det påbegynt en ny sesong i 1987. Det ble med to episoder, der Steele og Holt løser internasjonale mysterier, og blir mer enn bare kollegaer.

I 1997 uttalte Brosnan i et intervju til Dagbladet at han ble skuffet da han fikk rollen i Remington Steele. «Da jeg flyttet til Los Angeles for fjorten år siden, håpet jeg å jobbe med Francis Ford Coppola og Martin Scorsese – de virkelig gode regissørene – men så endte jeg i stedet opp med «Remington Steele» på TV. Det var skuffende, men på den tida var den rollen det eneste jeg ble tilbudt. Det ville vært dumt å si nei».[1]

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BOND til evig tid». Dagbladet. 29. mars 1997. Besøkt 9. desember 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]