Redselen fra fortiden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Redselen fra fortiden
orig. The Alchemist
Generell informasjon
SjangerSkrekk / Eventyr / Romantikk
Utgivelsesår1983
Prod.landUSA
Lengde1 t. 26 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense18 (video) (Norge)
Bak kamera
RegiCharles Band
ProdusentLawrence Appelbaum
ManusforfatterAlan J. Adler
MusikkRichard Band
SjeffotografAndrew W. Friend
KlippTed Nicolaou
Foran kamera
MedvirkendeRobert Ginty
Lucinda Dooling
John Sanderford
Viola Kates Stimpson
Robert Glaudini
Prod.selskapEmpire Pictures
Premiere1983 (Norge) (video)
Eksterne lenker

Redselen fra fortiden (originaltittel: The Alchemist) er en amerikansk eventyr-grøsser fra 1983 regissert av Charles Band. Filmen handler om en kvinne som blir trukket inn i livet til en "ulvemann" som er fanget i en århundrelang forbannelse. Nå er det snart gått 100 år og dermed åpnes en verden av demoner og en kamp mot det onde. En alkymist er årsaken bak forbannelsen. Hovedrollene spilles av Robert Ginty, Lucinda Dooling og John Sanderford.

Handling[rediger | rediger kilde]

Året er 1955: Leonora er en ung kvinne som sitter i bilen sin på en døde landevei. Plutselig blir hun hjemsøkt av uhyggelige visjoner om djevler og demoner. Senere tar hun opp haikeren Cameron og de kommer begge inn i et ukjent skogdistrikt hvor hun føler seg trukket mot et hus i skogen. Der møter hun en skapning som virker å være en mellomting mellom et menneske og et uhyre, og en alkemist. Hun innser etterhvert at hun er en reinkarnasjon av en kvinne som levde på samme sted på 1800-tallet, og at denne kvinnen var gift med skapningen hun så i skogen. Hun får også vite at hvert hundrede år åpner helvetes porter seg og at det var i forbindelse med denne hendelsen at hennes mann, fra fortiden, ble utsatt for en forbannelse som omskapte ham til et uhyre. Nå er det samme i ferd med å skje nok en gang og skogens demoner er ute etter henne. Hun får til slutt hjelp fra Cameron da skjebnens time står for døren. Alkemisten viser seg å være jokeren i det hele og årsaken til forbannelsen.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Redselen fra fortiden er en noe eventyraktig skrekkfilm som ble innspilt i 1981 men ble ikke satt opp på kino i USA før i 1986. Den ble utgitt på video i Norge allerede i 1983 av CP Entertainment.[1]

Den fikk dårlig mottakelse av kritikerne. Blant annet kalte filmanmelderne i The New York Times den en «kjedelig B-film».[2] Filmsiden Video Graveyard beskriver den som kjedelig med rotete manus.[3]

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ HAG (10. februar 2013). «CP Entertainment Covers». Norsk VHS (engelsk). Besøkt 27. oktober 2021. 
  2. ^ «The Alchemist». New York Times. Besøkt 15. mai 2008. «"B"-movie legend Charles Band cranked out this deadly-dull black magic flick...» 
  3. ^ «The Alchemist». Video Graveyard. Arkivert fra originalen 20. november 2006. Besøkt 15. mai 2008. «Not much of the muddy script makes sense which tends to not be a big deal because it's also so damn dull...» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]