Raymond Kopa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Raymond Kopa, egentlig Kopaszewski, (født 31. oktober 1931 i Noeux-les-Mines i Pas-de-Calais), er en tidligere fransk fotballspiller født av polske foreldre. Han er kjent for sin tid i Real Madrid som en allsidig spiller, men først og fremst som en meget målfarlig spiss. Han ble først kjent da han spilte for 50-tallets store lag i Frankrike, Stade Reims, der han sammen med blant andre Just Fontaine vant den franske ligaen to ganger og spilte i Europacupfinalen mot Real Madrid i 1956, som franskmennene tapte. Senere samme år ble han kjøpt av nettopp Real Madrid og det var her han ble et av de største navnene innen internasjonal fotball.

Suksessen fortsatte i Spania der han var med å vinne den spanske ligaen to ganger i tillegg til Europacupen tre ganger, i 1957, 1958 og 1959, der han i finalen i 1959 møtte sin gamle klubb Stade Reims. I 1959 flyttet han tilbake til Frankrike og Stade Reims, der han var med på å vinne ytterligere to franske ligamesterskap.

Han ble i 1958 tildelt Gullballen som Årets spiller i Europa, samt at han under VM 1958 i Sverige ble kåret til turneringens beste spiller.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]