Rana bibliotek

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Biblioteket i Rana kommune ligger i Torggata 1A i Mo i Rana. Det flytta inn i nye lokaler i 2013, sammen med kunnskapssenteret Campus Helgeland, studiestedet for Nord universitets virksomhet i byen.

Rana bibliotek er et folkebibliotek i Rana kommune i Nordland. Biblioteket ligger i Torggata 1A i Mo i Rana som del av kunnskapssenteret Campus Helgeland, studiestedet for Nord universitet i byen. Rana bibliotek er samlokalisert med Nord universitetsbibliotek, avdeling Helgeland.[1]

Historikk[rediger | rediger kilde]

«Almuebibliotheket» i Mo prestegjeld ble oppretta alt i 1826. 30. november 1839 ble Folkebiblioteket i Mo kommunal institusjon.[2]

Bygning[rediger | rediger kilde]

Hovedinngangen i Torggata.

Rana bibliotek åpna i nye lokaler på bokdagen 30. november 2013.[3]

Tredje etasje rommer kontorer for Rana bibliotek, Nordland fylkesbiblioteks avdeling Rana og universitetsbiblioteket ved Nord universitets avdeling Helgeland.

I første etasje er det barne- og ungdomsavdeling og en samling av aviser og tidsskrifter, i andre er det voksenavdeling og lokalsamling. Fagbøkene til Rana bibliotek og universitetsbiblioteket står sammen på hylla og kan lånes av alle.​ I tredje etasje er det kontorer for de ansatte ved Rana bibliotek, Nordland fylkesbibliotek, avdeling Rana og universitetsbiblioteket.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Rana bibliotek – kategori av bilder, video eller lyd på Commons

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.