Ramzan Kadyrov

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ramzan Kadyrov
Ramzan Akhmadovitsj Kadyrov
Рамзан Кадыров (kremlin.ru).jpg
2009
Født5. oktober 1976 (41 år)
Tsenteroj
Far Akhmat Kadyrov
Mor Q21887442
Beskjeftigelse Politiker, militærperson
Parti Forent Russland
NasjonalitetSovjetunionen, Chechen Republic of Ichkeria, Russland
Språktsjetsjensk, russisk
Livssynislam
Medlem avNight Wolves
Utmerkelser
11 oppføringer
Zjukov-medaljen, Medalje til minne om 300-årsjubileet til St. Petersburg, Helt av Den russiske føderasjon, 4. klasse av Orden for tjeneste for fedrelandet, Æresordenen, Ordenen for mot, Medalje ved Moskvas 850-årsjubileum, Medal for services in conducting the population census, Medal "For the Return of Crimea", Akhmad Kadyrovs orden, Jubileumsmedaljen i anledning av 50-året for seieren i Den store fedrelandskrigen 1941–1945

Ramzan Akhmadovitsj Kadyrov (russisk: Рамзан Ахмадович Кадыров) (født 5. oktober 1976 i Tsenteroj i Tsjetsjenia) er president og fungerende statsminister i den russiske delrepublikken Tsjetsjenia. Han er sønn av den tidligere presidenten Akhmad Kadyrov, som ble myrdet i et attentat 9. mai 2004.

Kadyrov ble fungerende president 15. februar 2007 etter Alu Alkhanov, som da ble utnevnt til visejustisminister i Russland av president Vladimir Putin. 2. mars 2007 ble han erklært president av Tsjetsjenias nasjonalforsamling. Han er trener for et fotballag i Russland. Det heter FC Terek Grozny.

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)