Rampage (2009)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rampage
Generell informasjon
SjangerThriller
Utgivelsesår2009
Prod.landTysk / Canadisk
Lengde1 t. 25 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørUwe Bolt
ProdusentUwe Bolt
ManusforfatterUwe Bolt
Foran kamera
MedvirkendeBrendan Fletcher
Michael Paré
Shaun Sipos
Lynda Boyd
Eksterne lenker

Rampage er tysk-canadisk thriller fra 2009 regissert av Uwe Boll. Hovedrollen spilles av Brendan Fletcher, mens sentrale biroller spilles av Michael Paré og Shaun Sipos. Filmen ble vist på kino i Tyskland, men ble sluppet direkte på DVD i resten av verden. Dette er Uwe Boll sin første film som i all hovedsak fikk positive vurderinger.[1][2]

Den har fått to oppfølgere: Rampage: Capital Punishment (2014) og Rampage: President Down (2016).

Handling[rediger | rediger kilde]

I den fiktive byen Tenderville, Oregon, bor den 23 år gamle Bill Williamson sammen med sine foreldre og han har en lavtlønnet jobb som mekaniker ved et bil-verksted. Han føler seg bombardert med problemer som terrorisme, overbefolkning og global oppvarming som har hører om hver dag på TV, og gjennom de frittalende politiske synspunktene til 21 år gamle Evan Drince, som ser ut til å være hans eneste venn. Bills foreldre mener at det er på tide at han snart flytter hjemmefra. Underveis til jobb stopper Bill for å kjøpe en kaffe, og han begynner å krangle med eieren av en kaffebar fordi han er misfornøyd med kaffen sin. På jobb, blir han avbrutt av sjefen sin når han jobber med et privat kjøretøy i arbeidstiden. Sjefen avviser deretter Bills anmodning om lønnsforhøyelse på en nedlatende måte.

Etter jobb drar Bill hjem og produserer falske penger, og han konstruerer en rustning av kevlar komplett med hjelm og paintball-maske. Neste morgen bevæpner han seg med halvautomatiske våpen, maskinpistoler, kniver og skuddsikker vest, og går til angrep på byens innbyggere.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Uwe Boll's». www.worstpreviews.com. Arkivert fra originalen 9. november 2020. Besøkt 27. mai 2017. 
  2. ^ «Fantastic Fest Review: Rampage - Uwe Boll Actually Made a Good Movie?! – /Film». Slashfilm (engelsk). 30. september 2009. Besøkt 27. mai 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]