Rambouillet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Rambouillet
Rambouillet

Våpen

Land Frankrike Frankrike
Region Île-de-France
Provins Yvelines
Areal 35,19 km²
Befolkning 24 900 (2005)
Høyde 142 meter

Château de Rambouillet

Rambouillet er en kommune i de sørvestlige forstadene til Paris i Frankrike, men har status som by. Byen ligger 44,3 km fra sentrum av Paris, og er sous-préfecture (underprefektur) i departementet Yvelines.

Rambouillet er kjent for den store Rambouilletskogen, i tillegg til Château de Rambouillet, som har vært vertskap for flere internasjonale toppmøter. Grunnet byens plassering nær både Paris og Versailles, har Rambouillet av og til vært sete for regjeringen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Rambouillet var i søkelyset under Kosovokrigen da partene møttes her sammen med NATO. Møtet skulle gjøre slutt på krisen, der Kosovo skulle få selvstyre, de jugoslaviske paramilitære styrkene skulle legge ned våpene og NATOs fredsstyrker skulle få innpass i Kosovo. Den jugoslaviske regjeringen nektet imidlertid å skrive under på Rambouillet-avtalen, og ville utstede selvstyre til Kosovo. Dette ble begynnelsen på Kosovokrigen, og NATOs reaksjon på at Jugoslavia ikke skrev under på avtalen var å bombardere landet i perioden mars til juni 1999.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]