Rambouillet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rambouillet
Rambouillet

Våpen

LandFrankrike Frankrike
RegionÎle-de-France
ProvinsYvelines
Areal35,19 km²
Befolkning24 900 (2005)
Bef.tetthet707,59 innb./km²
Høyde over havet142 meter

Rambouillet
48°38′37″N 1°49′48″E

Château de Rambouillet

Rambouillet er en kommune i de sørvestlige forstedene til Paris i Frankrike, men har status som by. Byen ligger 44,3 km fra sentrum av Paris, og er sous-préfecture (underprefektur) i departementet Yvelines.

Rambouillet er kjent for den store Rambouilletskogen, i tillegg til Château de Rambouillet, som har vært vertskap for flere internasjonale toppmøter. Grunnet byens plassering nær både Paris og Versailles, har Rambouillet av og til vært sete for regjeringen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Rambouillet var i søkelyset under Kosovokrigen da partene møttes her sammen med NATO. Møtet skulle gjøre slutt på krisen, der Kosovo skulle få selvstyre, de jugoslaviske paramilitære styrkene skulle legge ned våpene og NATOs fredsstyrker skulle få innpass i Kosovo. Den jugoslaviske regjeringen nektet imidlertid å skrive under på Rambouillet-avtalen, og ville utstede selvstyre til Kosovo. Dette ble begynnelsen på Kosovokrigen, og NATOs reaksjon på at Jugoslavia ikke skrev under på avtalen var å bombardere landet i perioden mars til juni 1999.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]