Ramón Gil

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ramón Gil
Født16. august 1897
Vigo
Død18. januar 1965 (67 år)
Vigo
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Spania
Sportfotball
PosisjonAngrepsspiller
Klubb(er)Celta Vigo, Spanias herrelandslag i fotball

Ramón «Moncho» Gil Sequeiros (født 16. august 1897 i Vigo, død 18. januar 1965) var en spansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Gil var med på det spanske fotballaget som kom på andreplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten på første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk en ny mulighet å spille om sølvmedaljene etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike som tapte semifinalen mot Nederland hadde reist hjem. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene. Spania vant sølvfinalen over Nederland med 3-1 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]