Martin Alfsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Martin Alfsen
Martin Alfsen2010.jpg
Født1959
Beskjeftigelse Musiker, komponist, dirigent
Nasjonalitet Norsk
InstrumentTrombone

Martin Alfsen (født 4. januar 1959) er musiker, komponist og kordirigent fra Oslo. Han leder koret Reflex.

Martin Alfsen spilte i Ruseløkka Skolekorps ledet av trombonisten Frode Thingnæs, som var et stort navn i norsk populærmusikk på 70-tallet. Thingnæs inspirerte den unge Alfsen til å satse på trombonen som hovedinstrument og etter militærtjeneste i Gardemusikken i 1979 begynte Martin Alfsen musikkstudier på Østlandets Musikkonservatorium i 1980.

Som medlem av Østre Frikirke ble han snart leder for menighetens ungdomskor Reflex. Koret hadde totalt 23 albumutgivelser og en rekke konsert- og turnéengasjementer over hele Europa. Gospelkomposisjonene til Alfsen ble gjennom innspillingene til Reflex spredd utover hele Europa og USA. En av hans mest kjente sanger; «Like A Mighty River» ble innspilt av den ledende amerikanske gruppen Kurt Carr Singers.

Alfsen har jobbet med flere artister som produsent, arrangør og låtskriver for bl.a. Inger Lise Rypdal, Hanne Krogh, Gaute Ormåsen, Trine Rein, Rita Eriksen og Andrae Crouch. Martin Alfsen har også skrevet større verk som spiritualmessen Shout All Over God's Heaven(2004), pasjonsverket 7 døgn i Jerusalem (2000) og gospelkantaten "The River"(2006). Som tekstforfatter bidro han bl.a. med tekstene til Milleniumskantaten LOGOS der Jens Wendelboe skrev musikken. I 2012 skrev Martin Alfsen nye arrangementer til en popularisert versjon av Händels Messias. "The Young and Soulful Messiah" hadde premiereframførelse for et fullsatt Oslo Konserthus i mars 2013.

Martin Alfsen er forfatter av bøkene Jesus i musikken(2002),Jazz-Gospel-Soul-Pop KOR (2007) og Låtskriverhåndboka (2010). Han er ansatt på Rønningen Folkehøgskole i Oslo og underviser på skolens vokallinje.

I 2014 skrev Martin Alfsen adventsmessen "Stjerneskinn" og i 2015 ble messen innspilt på CD med YMCA Oslo Community Choir. I 2015 dro Martin Alfsen også på den siste tysklandsturneen med Reflex: The Never Give Up Tour.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Med koret Reflex: