Rados Dedic

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rados Dedic
Født30. nov. 1946Rediger på Wikidata
Død20. okt. 1999Rediger på Wikidata (52 år)
Oslo
BeskjeftigelseKunstner Rediger på Wikidata

Rados Dedic (serbisk: Радо Дедић) (født 30. november 1946, død 20. oktober 1999[1]) var en norsk-jugoslavisk kunstner og jobbet ved Kunstakademiet i Oslo. Han var født i Montenegro og gikk på kunstakademier i Tyskland og Øst-Europa. De siste 30 årene av sitt liv bodde han i Norge.

Rados Dedic jobbet først som assistent hos Ludvig Eikaas, og deretter som lærer på Kunstakademiet i Oslo. Etter dette var han en selvstendig kunstner. Rados startet sin karriere som billedkunstner og grafiker, men arbeidet senere mest med skulpturer av rustfritt stål. Noen av hans verker er å finne på Universitetet i Bergen[2], og i katedralen i Bergen.[3][4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Dødsannonser». Aftenposten. 25. oktober 1999. s. 11. 
  2. ^ På høyden «Heder til Haaland ». I artikkelen står det: SV-bygget: En skulptur av Rados Dedic. I psykologibygget: Skulpturen «Per Ardua ad Astra», av Rados Dedic. I Olav Ryesvei 11C: Trykket «Honinic Necesse est Mori», av Rados Dedic.
  3. ^ [1] Arkivert 24. mars 2010 hos Wayback Machine. Det kom snart et annet alternativ på banen. En kunstner i Røyken, Rados Dedic, ville gi til kirken et moderne krusifiks utført i slipt rustfritt stål. Tilsvarende kunstverk fra samme kunstner henger i domkirken i Bergen.
  4. ^ Bergen guide Arkivert 20. november 2010 hos Wayback Machine.:A modern crucifix was donated to the Cathedral in 1995, by Rados Dedic

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]