Radisson Blu Hotel Scandinavia (København)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Radisson Blue Scandinavia Hotel

Radisson Blu Scandinavia Hotel er et hotell i København. Hotellet ligger på Islands BryggeNy Tøjhusgrunden like utenfor Københavns voller først på Amager. Det er med sine 86 meter og 26 etasjer Danmarks høyeste hotell, og med sine 542 rom Danmarks fjerde største, etter Tivoli Hotel, CABINN Metro i Ørestad og AC Hotel Bella Sky. Det er en del av den internasjonale kjeden Radisson Hotels.

Hotellet ble byg i 1973 ved arkitektene Ejner Graae og Bent Severin, og har en restaurant i 25. etasje med utsikt over København. I komplekset finner man også Casino Copenhagen. Hotellet eies (pr 2013) av den norske Wenaasgruppen.

Fasiliteter[rediger | rediger kilde]

Hotellet har fire restauranter, hvorav tre drives med eksterne eiere og en av hotellet selv. De tre eksterne er Blue Elephant (thailandsk), Kyoto (japansk) og The Dining Room, som ligger i 25 etasje. Hotellets egne restaurant er Mama's og Papa's.

På hotellet er det treningsstudio drevet av Fitness dk, innendørs svømmebasseng, sauna og squashbaner.[1]

Sammensatt bilde av utsikten mot nordvest, nord og nordøst. På bildet ses fra venstre Ny Tøjhusgrunden, Langebro, Amager Boulevard, Stadsgraven og Christianshavn

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]