Radio Rauma FM

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Radio Rauma FM var en nærradio som sendte fra Åndalsnes i Rauma kommune. Kanalen sendte også over sendenettet til tidligere Radio Nesset, fra Nesset kommune. Noen program gikk i samsending med Radio PS i Molde.

Radio Rauma var en allmenn lokalradio for Nordmøre og Romsdal. Den hadde lyttere i nesten hele indre Romsdal, Molde, Gjemnes, Kristiansund og flere andre steder. Den ble stiftet 6. desember 1990 med navnet Radio Rauma. Senere skiftet den navn til Radio Rauma / Radio Nesset, samtidig som den begynte å sende over tidligere Radio Nesset sitt sendenett. Den 1. november 2012 endret radioen navnet til Radio Rauma FM, på grunn av eierskifte[1]. I mai 2014 opphørte sendingene og radioen ble avviklet.

Radio Rauma hadde i begynnelsen studio i lokalene til Åndalsnes ungdomsskole og samarbeidet også en del med ungdomsskolen. Senere etablerte de seg i den tidligere Meierigården på Åndalsnes[1].

Siste redaktør var Nils Harald Nikolaisen, Per Berg var primus motor for radioen og hovedaksjonær, samt daglig leder fram til sommeren 2012.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Kavli, Evy. 2012. Ny Radio Rauma Åndalsnes Avis 1. november 2012. html (besøkt 6. november 2012)