Queenstown (iMpuma-Koloni)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Queenstown
Queenstown se stadsaal.jpg
LandSør-Afrika Sør-Afrika
ProvinsiMpuma-Koloni
StatusBy (town)
Grunnlagt1853
Postnummer5319
Retningsnummer045
Areal71,3 km²
Befolkning24 903 (2001)
Høyde o.h.1 081 meter
Nettsidewww.queenstownonline.co.za//
Posisjonskart
Queenstown ligger i Sør-Afrika
Queenstown (iMpuma-Koloni)
Queenstown
Queenstown (Sør-Afrika)

Queenstown
31°54′00″S 26°53′00″Ø

Artillerihjul produsert i Queenstown.

Queenstown er en by i provinsen iMpuma-Koloni i Sør-Afrika. Den er det kommersielle og administrative sentrumet og utdanningssentrum for et blomstrende landbruksdistrikt.

Utformingen av Queenstown reflekterer dens opprinnelige formål som forsvarsfestning for grenseområdet og har en svært uvanlig form. Der er et sentralt heksagonalt område hvor ild fra kanoner eller rifler kunne rettes ned seks adkomstveier fra sentrum. Kanonstedene er nå erstattet av hager dominert av en sentral fontene. En abstrakt skulptur erstattet fontenen som del av byens 150–årsjubileum.

Queenstown ligger ved Komani som er del av elvesystemet Kei og har en forfriskende klima med rikelig vannforsyning fra de omkringliggende fjellene. Vannet samles i Bongolodammen som ligger i høydene og som brukes i stor grad til rekreasjon og vannsport. Hvert år, rundt begynnelsen av juni, holder byen en kunstutstilling med vekt på malerier og skulpturer.

Nær Queenstown ligger et naturreservat med tallrike antiloper, stumpneshorn og spektakulære blomstrende planter sammen med panoramiske utsikter fra fjelltopper.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]