Hopp til innhold

Queensland Museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Queensland Museum
StedAustralias flagg Brisbane, Australia
TypeDelstatsmuseum
Etablert1862
Kart
Queensland Museum
27°28′22″S 153°01′05″Ø
Nettstedhttps://www.qm.qld.gov.au/

Queensland Museum er delstatsmuseum for den australske delstaten Queensland. Museet har fem avdelinger, to i Brisbane (South Brisbane og Woolloongabba) og delstatens regionale sentere Ipswich, Toowoomba og Townsville (ref). Museet mottar bevilgningene sine fra delstatsmyndighetene i Queensland.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Queensland Museum ble grunnlagt av Queensland Philosophical Socitiy 20. januar 1862. I den første tiden hadde museet flere midlertidige hjem i Brisbane, blant annet The Old Windmill (1862–1869), Parliament House (1869–1873) og General Post Office (1873–1879). Museets første profesjonelle kurator var Karl Theodor Staiger.

I 1879 sto en ny museumsbygning klar i William Street i Brisbane som var museets hjem frem til det flyttet inn i Exhibition Hall (nå kalt Old Museum) på Gregory Terrace i Brisbane forstaden Bowen Hills i 1899.

I 1986 flyttet museet til Queensland Cultural CentreSouth Bank ved siden av Queensland Art Gallery.

Utstillinger[rediger | rediger kilde]

Mephistoutstillingen.

En av utendørs utstillingene er Dinosaur Garden med fullskala modeller av Tyrannosaurus rex og Triceratops dinosaurene. Museet har også utstilt «Mephisto», det eneste originale eksemplaret av den tyske første verdenskrigs stridsvognen A7V. Stridsvognen ble erobret av australske styrker under det andre slaget ved Villers-Bretonneux under første verdenskrig. Den australske flypioneren Herbert Hinklers Avro Avian er også utstilt.

Undermuseer[rediger | rediger kilde]

I 1987 besluttet museet at de trengte mer plass for å utstille sin samling av hestedrosjer og kjerrer og åpnet Cobb & Co Museum i Toowoomba. Museum of Tropical Queensland er et undermuseum i Townsville.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]