Qingshuihe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Qingshuihe (kinesisk: 清水河县; pinyin: Qīngshuǐhé Xiàn) er et fylke i byprefekturet Hohhot i den autonome region Indre Mongolia i Folkerepublikken Kina.

Fylket hadde et folketall på 134 092 innbyggere i 1999.[1]

I 2005 begynte fylket med utviklingen av en ny by, 20 km nord for det eksisterende fylkessetet. I 2007 slapp man opp for penger og byggeprosjektet ble innstilt på grunn av manglende tilskudd - med det resultat at området har en delvis utbygd og folketom by, og fylket har utilstrekkelige midler til drift og vedlikehold av den eksisterende by.[2]

Den kinesiske mur[rediger | rediger kilde]

Det avsnittet av Den kinesiske mur som står i fylket Qingshuihe (Changcheng – Qingshuihe xian changcheng, 长城—清水河县长城) fra Ming-dynastiets tid, ble i 2001 oppført på Folkerepublikken Kinas liste over kulturminner.

Samferdsel[rediger | rediger kilde]

Kinas riksvei 109 løper gjennom området. Den knytter Beijing sammen med Lhasa i Tibet. Den løper vestover fra Beijing via Datong, Yinchuan, Lanzhou og Xining til Golmud før den vender sørvestover mot Lhasa.

Kinas riksvei 209 løper gjennom området. Den begynner i Hohhot i Indre Mongolia, krysser gjennom provinsene Shanxi, Henan, Hubei, Hunan og ender opp i havnebyen Beihai i Guangxi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ National Population Statistics Materials by County and City – 1999 Period, i China County & City Population 1999, Harvard China Historical GIS
  2. ^ «China's unfinished ghost town». BBC News. 26. mai 2010. Besøkt 14. april 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]