Q-Meieriene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Q-meieriene)
Jump to navigation Jump to search
Q-Meieriene AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer982 423 767
Etablert1. juli 2000[1]
MorselskapKavli
HovedkontorNesttun
BransjeMeieri
StyrelederKarl Johan Ingvaldsen
Adm. dir.Bent André Myrdahl
Antall ansatte149[2]
Omsetning1017 mill. kr (2011)
Nettsidehttp://www.q-meieriene.no

Q-Meieriene AS er et norsk meieriselskap som ble stiftet i 2000. Hovedaksjonær er Kavli Holding AS som eies 100% av O. Kavli og Knut Kavlis Allmennyttige Fond – Kavlifondet. Noe av overskuddet fra meieriene går til forskning, kultur og humanitært arbeid.

Selskapet har to meierier – Jæren Gårdsmeieri og Gausdalmeieriet. Meieriene foredler melk fra ca. 400 gårder – ca. 65 millioner liter årlig (2011).

Sammen med Synnøve Finden har Q-Meieriene dannet Meieribransjens Landsforbund. Q-Meieriene var først på markedet med skyr og kvarg (Q-Snjo) i Norge.[trenger referanse]

Historie[rediger | rediger kilde]

Drikkekartong med skummetmelk fra Q-Meieriene med liste over næringsinhold og påstemplet datomerking («best før, men ikke dårlig etter»).

Som en følge av åpningen av melkemarkedet ble Gausdalsmeieriet etablert i 1998 av en gründer og O. Kavli AS. Samme år ble Jæren Gardsmeieri etablert av private investorer. Begge meieriene hadde lokale leveranser av melk og andre meieriprodukter til markedet. I 2000 kjøpte O. Kavli AS alle aksjene i begge selskapene og etablerte selskapet Q-Meieriene AS.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]