Synnøve Finden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Synnøve Finden ASA er et norsk næringsmiddelselskap som driver meieriproduksjon. Hovedvirksomheten er produksjon og salg av gulost og brunost, salg av Tropicana juice og Peppes dagligvare, samt mindre nisjeprodukter. I 1928 etablerte Synnøve Finden og Pernille Holmen Synnøve Finden Ostefabrikk. Synnøve Finden hadde utdannelsen og idéen til hva som skulle bli produsert: (pultost). På denne tiden så var ikke rensligheten særlig prioritert og kravene var minimale. Synnøve dro dette i kraft, og gjorde dermed pultosten populær. Den blonde jenta i varmerket har lite felles med virkelighetens Synnøve Finden som kledde seg nokså mannhaftig og veide nitti kilogram uten å være særlig høy.

Synnøve Finden stod for utviklingen av nye produksjonsmetoder og eksperimenterte seg blant annet frem til en smelteost. Etterspørselen økte og i slutten av 1930-årene var seks varebiler stadig på farten med leveranser over hele Østlandet.

Selskapet har produksjonsanlegg i Alvdal og Namsos , men hadde tidligere ett anlegg i Enebakk. Selskapet lanserte sin Gulost 21. september 1996 og Brunost i 1997. Omsetningen i 1996 var på 43 millioner kroner. I 2006 hadde den økt til 817 millioner. Resultatet i andre kvartal av 2008 lå på 18,5 millioner kroner mot et underskudd på ni millioner kroner i samme tidsrom i 2007.I 2010 hadde Synnøve Finden en omsetning på 957 millioner i 2010.

Sønnøve Finden hadde en merkekjennskap på 90% i 2000. Synnøve Findens mest kjente produkt er gulosten som 3. september 2003 ble kåret til den beste gulosten av et ekspertpanel i TV2 hjelper deg.

i 2013 Hadde bedriften omlag 228 ansatte arbeidere i anleggene sine. Disse arbeiderne er spredd utover forskjellige stillinger i Alvdal , Namsos og kontorene i Oslo

Synnøve Finden Alvdal Anlegget har egne skivet- og revet ost-avdelinger samt porsjonspakkeri. Meieriet har ca. 150 ansatte og ligger i naturskjønne omgivelser i Alvdal kommune med sine 2500 innbyggere.

Synnøve Finden Namsos Anlegget i Namsos produserer Gulost og Mozzerella, og har pakkelinje for kryddersmør og prim. Meieriet har i dag 16 ansatte.

Synnøve Finden er den største arbeidsgiveren i bygda Alvdal. Synnøve støtter derfor arbeidet til Alvdal Idrettslag som bidrar til positiv og forebyggende aktivitet for barn og unge i lokalsamfunnet, og engasjerer mange av kommunens innbyggere[unnvikende uttrykk].

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]