Punch-Drunk Love

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Punch Drunk Love»)
Punch-Drunk Love
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie, dramakomedie, dramafilm
Utgivelsesår2002
NasjonalitetUSA
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPaul Thomas Anderson Rediger dette på Wikidata
ManusPaul Thomas Anderson Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Paul Thomas Anderson
MusikkJon Brion Rediger dette på Wikidata
FotoRobert Elswit Rediger dette på Wikidata
KlippLeslie Jones Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeAdam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman, Luis Guzmán, Mary Lynn Rajskub, Don McManus, Robert Smigel Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapNew Line Cinema, Revolution Studios Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Columbia Pictures
Netflix
Premiere(r)2002
17. april 2003 (Tyskland)[1]
1. november 2002 (USA)[2]
Eksterne lenker

Punch-Drunk Love er et romantisk komedie-drama fra 2002 skrevet og regissert av Paul Thomas Anderson, med Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman og Luis Guzmán i de fremste rollene.

Punch-Drunk Love fikk relativt gode anmeldelser og flere filmpriser, blant annet prisen for beste regissør på Cannes filmfestival og en Golden Globe-nominasjon til Adam Sandler, skjønt filmen ikke ble noen kommersiell suksess.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Barry Egan er en ungkar som eier hans egen bedrift. Han har syv nedlatende søstre som latterliggjør og plager ham regelmessig, så han lever et ensomt liv preget av raseri-anfall og sosial angst. En dag blir han vitne til en uforklarlig bilulykke, plukker opp et forlatt Harmonium fra gaten, og møter Lena Leonard (en kollega av Elizabeth, en av søstrene hans) og Lena hadde orkestrert dette møtet etter å ha sett ham i Elizabeths familie-fotografi på arbeidsplassen hennes.

Barry reiser til søsterens bursdagsfest, hvor de plager ham så voldsomt at han får et alvorlig utbrudd på grunn av de psykiske problemene hans. Barry kontakter en telefon-tjeneste for å takle sin ensomhet. Men telefon-operatøren forsøker å presse ham for penger og sender deretter fire håndlangere, som er brødre, for å få tak i pengene. Når Lena reiser til Hawaii på forretningsreise, bestemmer Barry seg for å følge etter henne. Deres romanse utvikler seg videre, noe som gjør at Barry føler seg bedre etter den langvarige følelsesmessige isolasjonen han har opplevd. I løpet av hjem-reisen fra Hawaii skader de fire brødrene Barrys bil, og skader Lena. Etterpå forsøker Barry å få slutt på trakasseringen fra de fire brødrene. Han oppdager at sjefen for telefon-linjen er bosatt i Utah. Barry reiser derfor helt dit fra California for å konfrontere eieren, Dean, ansikt til ansikt.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.kinokalender.com, besøkt 28. desember 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Movie Database, www.imdb.com, besøkt 9. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]