Prosjekt Haiti

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Prosjekt Haiti
Org.formStiftelse
Org.nummer983934269
Stiftet12. november 2001
LandNorge
StabStyrets leder:

Åse Margit Midtveit

Nestleder: Kristine Andreassen

Styremedlem: Nina Beate Bønå Marte Berntsen Aasen Marte Lajord Frøseth

Grethe Marie Giæver Nilsen
FokusStiftelsen Prosjekt Haiti er en ideell, partipolitisk nøytral  organisasjon som har til formål å drive hjelpeprosjekt på Haiti. Det  legges vekt på prosjekter innen utdanning, helse og verdiskaping.
Nettstedprosjekthaiti.org (no)

Prosjekt Haiti er en norsk humanitær bistandsorganisasjon. PH ble opprettet i år 2000 av Ingvill Konradsen Ceide, Luc Edwin Ceide og Nina Bønå. PH driver blant annet skolene Petit Troll for fattige barn i Port-au-Prince og St. Louis-du-Sud i Haiti.

Skolene[rediger | rediger kilde]

Skolen Petit Troll i Port-au-Prince har over 100 elever fra førskole til og med sjette klasse, og støtter 14 elever på ungdomsskole. Skolen har 19 lokale ansatte, tilbyr gratis skolemåltid, ungdomsklubb med data og et kvinnenettverk med lese- og skriveopplæring[1].

Skolen Petit Troll i St. Louis-du-Sud var etablert i 2011 og har rundt 300 elever i første til sjette klasse. Skolen har også 10 lokale ansatte. Skolens bygning ble donert til PH av organisasjonen Build Aid, og har siden 2015 blidt delvis finansiert av Norad[2].

Bakeriet[rediger | rediger kilde]

Boulanjé Manman Troll er et bakeri som er bygget med 4 arkitektstudenter og 2 produktdesignere fra NTNU med veiledning fra Tyin Tegnestue. Åpent bakeri i Oslo har bidratt med kursing og opplæring av bakerne som jobber der.

Bakeriet startet sin produksjon høsten 2012, og har 12 ansatte. Fra disse arbeidsplassene er det 40 kvinnelige brødselgere som kjøper brød og videreselger dette på åpen gate[3].

Frisørutdanning[rediger | rediger kilde]

Studio Manman Troll er startet av en gruppe kvinner som har gjennomført frisøropplæring i samarbeid med Åse Midtveit.

Siden 2009 har Manman Troll i samarbeid med frisør Åse Midtveit tilbudt frisørutdanning til kvinner i nettverket.

Skredder[rediger | rediger kilde]

Manman Troll Atelier var etablert i april 2011 med støtte fra stiftelsen. Skreddersalongen ble ettablert for å prøve å få flere kvinner ut i arbeidslivet[4].

Andre aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Stiftelsen arrangerer også sommerleir drevet av frivillig ungdom fra Skandinavia og utveksling av studenter og profesjonelle fra Norge og Haiti. Det hele finansieres gjennom private gaver, fadderprogram og dugnad.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Petit Troll Port au Prince - Prosjekt Haiti». Prosjekt Haiti (engelsk). Besøkt 20. november 2018. 
  2. ^ «Petit Troll St. Louis du Sud - Prosjekt Haiti». Prosjekt Haiti (engelsk). Besøkt 20. november 2018. 
  3. ^ «Boulanjé Manman Troll - Prosjekt Haiti». Prosjekt Haiti (engelsk). Arkivert fra originalen 20. november 2018. Besøkt 20. november 2018. 
  4. ^ «Atelier Manman Troll - Prosjekt Haiti». Prosjekt Haiti (engelsk). Arkivert fra originalen 20. november 2018. Besøkt 20. november 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]