Portal:Videospill/Utvalgt artikkel/8

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Videospill og del av arkivet Portal:Videospill/Utvalgt artikkel For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

Agar.io er et flerspiller nettspill designet av Matheus Valadares. I spillet kontrollerer spillere celler på en bane som representerer en petriskål; målet i spillet er å bli så stor som mulig ved å spise andre mindre celler uten å bli spist av celler som er større enn ens egen. Navnet kommer fra stoffet agar, som blir brukt til å dyrke bakterier.

Spillet fikk god kritikk etter at det ble sluppet ut. Mange kritikere likte spillet for dets enkelhet, konkurranseelementene, men det ble kritisert for å være repetitivt. En nedlastbar versjon av spillet ble annonsert for Steam 3. mai 2015, mens mobilversjonen for iOS og Android ble sluppet ut 8. juli 2015 av Miniclip.

Agar.io endte opp med å bli svært populært i Tyrkia etter valget det i juni 2015. Flere tyrkiske spillere viste sine meninger om politikk til andre spillere i Agar.io og samarbeidet med andre spillere med lignende meninger. Noen tyrkiske politiske partier brukte spillet på reklameplakater som et støttesymbol.

Les mer