Portal:Videospill/Utvalgt artikkel/15

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Videospill og del av arkivet Portal:Videospill/Utvalgt artikkel For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

VVVVVV er et 2D-puzzle- og plattformspill utviklet av Terry Cavanagh. Spilldesignet har hentet inspirasjon fra videospill til Commodore 64 og andre videospill fra 8-bit-æraen i 1980-årene. Cavanagh ville lage et spill som lignet på de han vokste opp med.

I spillet har man rollen som Viridian, en kaptein på et romskip som strander i en annen dimensjon. Han blir dermed adskilt fra mannskapet. Målet i spillet er å finne de fem personene i mannskapet. Spillet er uvanlig til å være et plattformspill ettersom spillfiguren ikke kan hoppe. Man må isteden skifte hvilken retning tyngdekraften trekker for å navigere seg rundt. Spillet er ellers kjent for å ha en høy vanskelighetsgrad.

VVVVVV fikk god kritikk av blant annet GamesRadar, IGN, IndieGames.com og Rock, Paper, Shotgun, og ble ansett av de to sistnevnte som det viktigste indievideospillet fra 2010. Spillets nivådesign og utfordringen som gis til spilleren, fikk også ros. Det vant prisen for «beste indiespill» fra Gamasutra i 2009.

Les mer