Portal:Undergrunnsbane/Utvalgt stasjon/22

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Undergrunnsbane og del av arkivet Portal:Undergrunnsbane/Utvalgt stasjon For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

Westminster undergrunnsstasjon er en stasjon ved Londons undergrunnsbane, i bydelen Westminster i London sentrum rett vedsiden av parliamentsbygningen. Stasjonen trafikkeres av Circle, District og Jubilee-linjene.

Stasjonen ble åpnet under navnet Westminster Bridge den 24. desember 1868, og fikk sitt nåværende navn i 1907. Den ble så fullstendig ombygget og gjenåpnet 22. desember 1999 som en del av utvidelsen av Jubilee-linjen. Under den gamle stasjonen ble det gravd ut et 39 m høyt rom for å gi plass til heiser, rulletrapper og trapper til de dype Jubilee-plattformene. Dette er den dypeste utgravningen i det sentrale London noensinne. Det er ingenting igjen av den gamle stasjonen. Stasjonens design, av Michael Hopkins & Partners, vant i 2001 Royal Institute of British Architects Award, samt en nominering til Stirlingprisen. Det indre av stasjonen er i en streng stil, dominert av enorme betongstag og søyler og rulletrapper og gulv i rustfritt stål Les mer