Hopp til innhold

Portal:Oseania/Land/24

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Oseania og del av arkivet Portal:Oseania/Land For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

Mikronesiaføderasjonen er en forbundsrepublikk i regionen Mikronesia i den nordlige delen av Stillehavet. Den består av øyene i Karolinergruppen (bortsett fra Palau): Yap, Pohnpei, Chuuk, Kosrae og flere mindre øyer. Setet for regjeringen er i Palikir på øya Pohnpei. Øygruppen ble administrert som en del av det USA-styrte UN Trust Territory of the Pacific Islands fra 1947 til 1990. Øyene fikk selvstyre i 1986, og har deretter vært en suveren stat i fri assosiasjon med USA igjennom Compact of Free Association, som sikrer landet både økonomisk og militær bistand fra USA.

Mikronesiaføderasjonen består av 607 øyer som strekker seg ca 2.900 km fra vest til øst og utgjør den største delen av Karolinerne. Området er delt i fire delstater som symboliseres med hver sin stjerne i landets flagg. Hovedøyen Pohnpei ligger ca 3.250 km øst for Filippinene og ca 2 000 km nordøst for Papua Ny-Guinea.

Les mer