Portal:Korea/Utvalgt sted/11

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Korea og del av arkivet Portal:Korea/Utvalgt sted For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>
Hahoe.

Hahoe er et levende landsbymuseum som ligger i Andong i provinsen Nord-Gyeongsang i Sør-Korea. Byenhar stor betydning for den koreanske kulturen, fordi den har bygninger i Joseon-tidens arkitektur, folketradisjon, verdifulle bøker og gamle tradisjoner av klan-baserte byer.

Byen ligger ved elva Hwachon som er en bielv til Nakdongelva. Nord for byen ligger Buyongdaefjellene, mens Namfjellet ligger i sør. Byen er organisert i henhold til pungsus geomantiske retningslinjer og byen har derfor formen som en lotusblomst eller to sammenkoblete kommaformer.

Yuklanen av Pungsan grunnla byen på 1500-tallet og den har vært et klansamfunn siden da. Byen er kjent for sine mange bevarte orginalbygninger, slik som byens konfucianske skole og har folkekunst som Hahoes maske-dansedrama (Hahoe byeolsingut talnori), som er en shaman som utfører riter til de lokale byåndenes ære.

Les mer