Portal:Færøyene/artikkel/9

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Færøyene og del av arkivet Portal:Færøyene/artikkel For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

Fróðskaparsetur Føroya (dansk: Færøernes Universitet, latin: Academia Færoensis) er et universitet i TórshavnFærøyene. Det ble grunnlagt 20. mai 1965 som Academia Færoensis og fikk universitetsstatus i 1990. Universitetet har i dag tre fakulteter, 13 professorer, omlag 150 studenter og utdannelser på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Fróðskaparsetur Føroya er medlem av utdanningsnettverket University of the Arctic og samarbeider tett med Københavns Universitet og Háskóli Íslands i forskningsprosjekter.

Universitetet er offentlig eid og finansiert av Færøyenes regjering og sorterer under Kulturdepartementet. Universitetsstyret er ansvarlig for oppnevelse av universitetets rektor, dekaner og direktør (administrasjonssjef) samt for fordelingen av det årlige budsjettet på 19 millioner danske kroner. Styret består av syv medlemmer, hvorav fire er utenfra og oppnevnt av kulturministeren, to er valgt blant de ansatte, mens studentene velger ett medlem.

Les mer…