Politiklagemyndigheden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den Uafhængige Politiklagemyndighed
TypeForvaltningsorgan
VirkeområdeDanmark
Etablert1. januar 2012
StyrePolitiklagerådet
HovedkontorAarhus
Nettstedwww.politiklagemyndigheden.dk

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, i dagligtale Politiklagemyndigheden, er en dansk myndighet som har til oppgave å etterforske straffbare forhold begått av politipersonale i tjenesten samt saker om personer som er avgått ved døden eller er kommet alvorlig til skade som følge av politiets inngripen, eller mens den pågjeldende var i politiets varetekt. Videre har Politiklagemyndigheden til oppgave å behandle og treffe avgjørelse i saker hvor det er klaget over politipersonalets adferd.

Politiklagemyndigheden ble etablert som følge av en endring av retsplejeloven, som trådte i kraft 1. januar 2012.

Myndigheten ledes av et råd og en direktør, og utøver sine funksjoner i full uavhengighet av både politiet og Anklagemyndigheden.

Sekretariatet er beliggende i Aarhus.

Politiklagemyndigheden har et nært samarbeid med den norske politiklagemyndigheten, Spesialenheten for politisaker, og har blant annet inngått avtale om mulighet for utveksling av myndighetenes etterforskere i utdannelsesøyemed. Det har også i 2013 og 2014 vært avholdt fellesseminarer for de to myndighetene henholdsvis i Bergen og i Aarhus. Ved det seneste møtet deltok likeledes en representant fra de relevante svenske myndigheter.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Politiklagemyndighedens internationale samarbejde». Arkivert fra originalen 21. desember 2014. Besøkt 21. desember 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]