Plužine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Plužine
Плужине

Flagg

Våpen

LandMontenegros flagg Montenegro
TidssoneCET
Postnummer81435
Areal854 km²
Befolkning4 272 (2003)
Bef.tetthet5 innb./km²
Nettsidewww.pluzine.cg.yu
Politikk
BorgermesterMijuško Bajagić
Posisjonskart
Plužine ligger i Montenegro
Plužine
Plužine
Plužine (Montenegro)
Kart
Plužine
43°09′10″N 18°50′22″Ø

Plužine (serbisk: Плужине) er en by og kommune med serbisk majoritetsbefolkning i det nordvestlige Montenegro langs grensen til Bosnia-Hercegovina. Byen ligger ved elven Piva, og har 1.494 innbyggere (2003), mens kommunen har en befolkning på 4 272. Folketallet er økende, og mer enn doblet siden 1980. Av befolkningen er 33 % montenegrinere og 61 % serbere.

Plužine ligger ved elven Piva, som renner sammen med Tara på grensen til Bosnia-Hercegovina. Elven ble i 1975 demmet opp med den høye Mratinje-dammen og Plužine by ligger idyllisk ved den betydelige reservoarsjøen (Pivasjøen) som er skapt av dette. I vest startter Durmitor nasjonalpark og de glasiale Durmitorfjellene, som strekker seg østover til Žabljak.

Veiforbindelsen gjennom kommunen besørges av E-762, som er hovedveien Podgorica-Nikšić-Beograd. Det går ellers en svært dårlig vei over Durmitor østover til Žabljak, og en lokalvei vestover til Bosnia. Žabljak kommune i øst har en liten kortbaneflyplass, mens Nikšić i sør har en regional flyplass.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]