Plectrotarsidae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Plectrotarsidae
Vitenskapelig(e)
navn
:
Plectrotarsidae
Mosely, 1953
Norsk(e) navn:
Biologisk klassifikasjon:
Rike: Dyreriket
Rekke: Leddyr
Klasse: Insekter
Orden: Vårfluer
Antall arter: 5
Habitat: i og ved ferskvann.
Utbredelse: Australia
Delgrupper:

Plectrotarsidae er en gruppe (familie) av insekter som hører til ordenen vårfluer (Trichoptera). Larvene lever i ferskvann. De voksne lever ikke langt fra vannet de vokser opp i.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Små til middelsstore (vingespenn 10–22 mm) vårfluer. Antennene er kraftige og omtrent så lange som forvingene. De har punktøyne (ocelli), maksillarpalpene er tre-leddete hos hannene, fem-leddete hos hunnene. Hos noen arter er munndelene trukket ut til en snabel. Forvingene er brede, avrundet ytterst, tett hårete, og har en liten diskoidalcelle (lukket celle midt i vingens ytre del). Forbeina har én eller to sporer, mellombeina to eller fire, bakbeina fire. Larvene har en hodekapsel som bare er litt lengre enn bred, antennene er festet midtveis mellom fasettøynene og hodets fremkant. Kroppen mangler sklerotiserte (harde) plater, bakkroppen har trådaktige eller grenete gjeller.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Larvene lever i grunne, vegetasjonsrike innsjøer eller sumper. De lever av planterester og bygger litt uryddige hus av plantedeler. De voksne vårfluene flyr om dagen i solskinn og svermer rundt blomstrende busker.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Plectrotarsidae finnes bare i Australia.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]