Philip Segal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Philip Segal
Født1962
Southend-on-Sea
Beskjeftigelse TV-produsent
Nasjonalitet USA

Philip David Segal (født 1958 i Essex, England) er en TV-produsent. Han emigrerte til USA i 1975 da han var 17 år gammel. Han studerte film hos San Diego State University og fikk senere en jobb som casting-assistent og deretter som agent for forfattere.

I 1985 ble han ansatt som leder for utvikling av drama hos Columbia Pictures. Deretter gikk han over til ABC Television, hvor han også jobbet som leder for programutvikling. Han ble involvert i programmer som Twin Peaks, Thirtysomething og China Beach.

I 1991 ble han ansatt i Steven Spielbergs Ambling Entertainment, hvor han raskt ble visepresident for Amblin Television. Han overvåket produksjonene av seaQuest DSV, Earth 2 og The Young Indiana Jones Chronicles.

Det var mens han var hos Amblin at han fikk kontroll over utviklingen av den nye Doctor Who-serien. Han jobbet sammen med en annen utvandret brite, Peter Wagg (produsent av Max Headroom), for å lage utkast til hva som til slutt ble til TV-filmen Doctor Who (1996).

Han hadde vært en fan av serien siden den begynte i 1963, og å produsere sin egen versjon har lenge vært en av hans drømmer. Han ansatte Paul McGann, som den åttende Doktoren og han bestemte også at de skulle ha med Sylvester McCoy, som den sjuende Doktoren.

Segal er nå produsent for sitt eget selskap, Polestar, hvor han har produsert serier som Earth: Final Conflict og Mutant X.

Han har også regissert en episode av Mutant X og regissert og skrevet videoen Hobbs End.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]