Petter uteligger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Petter uteligger er en dokumentarserie som skildrer uteliggermiljøet i Oslo med Petter Nyquist som programleder. Serien hadde premiere i desember 2015 og vises på TV 2. Serien er produsert av Teddy TV. Dette er en serie som har blitt sett av 700 000 nordmenn og den har vekket mye følelser blant folket.[trenger referanse] Serien har satt uteliggermiljøet og rusmiljøet i Oslo på dagsorden, noe som har gitt nordmenn muligheten til å få en bredere forståelse av hvordan det faktisk er å være rusmisbruker og eller uteligger i Oslo.

Første sesong av serien ble vist på i 2015-2016 og bestod av totalt syv episoder. Andre sesong bestod av to episoder og ble vist februar 2017 under navnet Peter uteligger: De pårørende. Senere samme år ble tredje sesong av serien vist under navnet Petter uteligger: Fra gata til Nordkapp. Sesongen har totalt ti episoder.

Serien vant Gullruten 2016 i klassen beste dokumentarserie mens Petter Nyquist vant publikumsprisen. I tillegg var serien nominert i klassene beste nye programserie, årets nyskapning og årets deltaker (Svein Stang). Petter uteligger: Fra gata til Nordkapp vant Gullruten 2017 i klassen beste reality og var i tillegg nominert i klassene beste mannlige programleder (Petter Nyquist) og årets nyskapning.[1]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Første sesong av serien tar for seg Petter Nyquist, en vanlig mann bosatt på Kolsås i Bærum. Han har en datter på snart to år og en samboer, man kan anslå at han har livet på stell. I november 2014 forlater Petter familien sin i 52 dager for å leve livet på gata i Oslo. Det eneste han tar med seg er ett håndholdt videokamera og de klærne han står og går i. Petter møter mange utfordringer ved å leve på gata, alt fra hvor han kan sove, til hvordan han skal få tak i mat. Etterhvert blir Petter kjent med personer i uteliggermiljøet i Oslo. Det skal vise seg at dette er mennesker som er rause, hyggelig og imøtekommende. En person som skiller seg spesielt ut er Svein, han er rusmisbruker og jobber som selger av gatemagasinet =Oslo. Da Svein får rede på Petter sin situasjon, tar det ikke lang tid før Svein viser sin generøsitet. Svein deler alt han tjener og eier med Petter. Etter 52 dager på gata i Oslo, reiser Petter hjem igjen til sin familie. Petter syntes det er trist å ta avskjed med sine nye venner og han uttrykker at han vil forsette å ha kontakt med dem i etterkant.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Sesongen består av 6 episoder som varer i ca 45 minutter hver. Alle episodene i sesongen er sendt på TV 2 og de er per dags dato tilgjengelig på TV 2 sin streamingtjeneste TV2-Sumo. Påsken 2016 ble det sendt en spesialepisode hvor man fikk et innblikk i hvordan de vennene Petter møtte på gata hadde det i etterkant.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]