Pete Wentz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pete Wentz
Peter Wentz 2006 1.jpg
Født5. juni 1979[1] (40 år)
Wilmette
Ektefelle Ashlee Simpson
Barn Bronx Wentz
Utdannet ved DePaul University
Beskjeftigelse Sanger, musiker, gründer, sangtekstforfatter, låtskriver
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
Sjangerrock
Instrumentbassgitar, gitar, vokal
Aktive år1993
PlateselskapDecaydance Records
Nettstedhttp://petewentz.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Pete Wentz

Peter Lewis Kingston Wentz III (født 5. juni 1979 i Wilmette i Illinois) er bassist og backup-vokalist i bandet Fall Out Boy. Han var gift med sangeren Ashlee Simpson og de har en sønn sammen.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Wentz vokste opp i Wilmette i Illinois, et lite sted utenfor Chicago. Han gikk på New Trier Township High School og North Shore Country Day School. På sistnevnte var han fotballspiller. Da han var ferdig på High School i 1997, begynte han på DePaul University. Der studerte han politikk. Han avsluttet skolegangen etter bare ett skoleår, da han bestemte seg for å satse på musikken.

Wentz spilte i mange band på slutten av 1990-tallet, Blant annet: xfirstbornx, Arma Angelus, 7 Angels of the apocalypse / Culture of Violence, xBirthrightx, Extinction, Forever Ended Today, Yellow Road Priest og Project Rocket. Sammen med Joe Trohman har han spilt i 32 band før de gikk over til det nåværende Fall Out Boy. I 2001 fant Wentz og Joe Trohman ut at de ville lage et Pop-Punk band, Fall Out Boy, og fikk med seg Patrick Stump og Andy Hurley.

I april 2008 annonserte Pete og kjæresten Ashlee Simpson at de er forlovet.[2] De ble gift i mai 2008, og den 20. november samme år fikk de en gutt med navn Bronx Mowgli Wentz. I februar 2011 søkte Aslee Simpson-Wentz om skilsmisse.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Peter har skrevet boken The boy with the thorn in his side, som er basert på marerittene han hadde som barn. Tittelen var tatt fra en sang av The Smiths' sang The Queen is Dead. Han har skrevet enda en bok, Rainy Day Kids, som ble utgitt i februar 2006 i USA. Wentz skriver nå enda en bok sammen med William Becket.

Wentz har et firma kalt Clandestine Industries, som distribuerer bøker, klær og andre ting. I tillegg eier han Decaydance Records, som har signert flere band, blant andre: Panic at the Disco, October Fall, Gym Class Heroes, The Hush Sound, Cobra Starship, og Lifetime. Han eier et filmproduksjons-firma kalt Bartskull Films, som har sluppet DVD-en Release the Bats, som er av Wentz, hans venner og hans personlige venner. Wentz har også prøvd seg som modell og var med i en reklame for klesmerket GAP, høsten 2006.

Utvalgte hendelser[rediger | rediger kilde]

I februar 2005, i det som så ut til å være et selvmordsforsøk, tok Wentz en overdose. Resultatet ble en uke på sykehus. Han kommenterte til Rolling Stone slik: «Jeg isolerte meg selv mer og mer, og til mer jeg isolerte meg, til mer isolert følte jeg meg. Jeg sov ikke. Jeg ville bare at hodet mitt skulle skru seg av. Slutte å tenke på alt.» Etter denne hendelsen flyttet Pete hjem til foreldrene.

I mars 2006 ble nakenbilder av Pete spredd rundt om på nettet. Wentz ga en respons på hjemmesiden til Fall Out boy og i sin egen blogg, der han fortalte at bildene hadde blitt stjålet fra hans mobiltelefon, og at «etter han hadde hatt dårlig samvittighet i 24 timer var han klar til å begynne å le av det».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Pete Wentz, 435859

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]