Hopp til innhold

Perfect Stranger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Perfect Stranger
Generell informasjon
GenreNeo-noir, mysteriefilm,[1] erotisk thriller, dramafilm
Utgivelsesår2007
NasjonalitetUSA
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJames Foley[2][1][3][4][5] Rediger dette på Wikidata
ManusTodd Komarnicki Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Elaine Goldsmith-Thomas
MusikkAntonio Pinto Rediger dette på Wikidata
FotoAnastas Michos Rediger dette på Wikidata
KlippChristopher Tellefsen Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeHalle Berry,[2] Bruce Willis,[2] Giovanni Ribisi,[6] Gary Dourdan,[7] Florencia Lozano,[7] Kathleen Chalfant,[7] Nicki Aycox,[7] Patti D'Arbanville,[7] Richard Portnow,[7] Tamara Feldman, Heidi Klum, Todd Komarnicki, Jason Antoon, Michael Tolan, Clea Lewis Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapRevolution Studios Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)InterCom
Netflix
Premiere(r)10. april 2007[8]
12. april 2007 (Tyskland)[9]
Eksterne lenker

Perfect Stranger er en neo-noir thriller fra 2007, regissert av James Foley. Hovedrollene spilles av Halle Berry og Bruce Willis. Filmen ble produsert av Columbia Pictures.

Handling[rediger | rediger kilde]

Under sitt pseudonym «David Shane» etterforsker journalisten Rowena Price en sex-skandale som involverer en senator. Hun får hjelp av sin faste gransker Miles Haley. Så slutter kilden deres å samarbeide, og Rowenas redaktør, som er en av senatorens støttespillere, gir dem ordre om å droppe saken.

På vei hjem fra kontoret møter Rowena sin barndomsvenninne Grace Clayton. Grace ber om hjelp til å avsløre Harrison Hill, som leder et stort PR-byrå. Grace gir Rowena e-postene sine som bevis på at hun var Hills hemmelige elskerinne inntil Hill nylig gjorde det slutt med henne. Noen dager senere blir Grace funnet druknet; det viser seg at hun ble forgiftet med belladonnaurt, og Rowena mistenker Hill for å stå bak dødsfallet.

Med Miles' hjelp går Rowena undercover, og får seg jobb som vikar i Harrisons PR-byrå H2A. Mens hun holder på å klargjøre gaveposer før lanseringen av en Victoria’s Secret-kolleksjon blir hun kjent med kollegaen Gina, som avslører at det er Hills kone Mia som sitter med pengene, og at hvis hun går fra ham vil Hill stå på bar bakke. Dette er grunnen til at han gjør sitt ytterste for å holde det skjult at han er utro. Rowena flørter med Hill, både online og i det virkelige liv. Men hun vet ikke at på internett er Hill egentlig Miles, som er hemmelig forelsket i henne. En kveld oppdager Hill at Rowena snoker rundt. Han tror hun bedriver bedriftsspionasje, og gir henne sparken.

I Miles' leilighet oppdager Rowena en vegg med bilder som Miles har tatt av av henne selv i smug, og som avslører at han er besatt av henne. Hun finner også avslørende fotografier av Miles og Grace, og hun konfronterer ham med funnet. Miles forsvarer seg ved å fremlegge beviser på at Hill hadde tilgang til det samme stoffet som Grace ble forgiftet med. Rowena går til politiet, og Hill blir arrestert for drapet på Grace.

Etter at Hill har blitt domfelt for drapet, får Rowana besøk av Miles. Han forteller at han vet at hun var den virkelige morderen, og at Hill ble uskyldig dømt. Rowena får deretter et flashback til barndommen, og hun ser faren bli slått ihjel av moren hennes, etter at han hadde forsøkt å forgripe seg på Rowena. Litt senere så Grace fra vinduet sitt at Rowana og moren hennes begravde liket. Helt siden den gangen hadde Grace drevet pengeutpressing overfor Rowena.

Miles beskriver hvordan Rowena hadde planlagt dette drapet på Grace for å sette en stopper for utpressingen, og at en del av planen hennes var å gi Hill skylden for mordet. Miles spør hvordan hun har tenkt å forhindre ham fra å gi denne informasjonen videre til noen andre, men Rowena griper en kniv og dreper ham. Så ringer hun politiet, og påstår at Miles angrep henne, og sier at han kan ha vært Graces egentlige morder. Mens Rowena venter på politiet står det en mann i et vindu på den andre siden av gaten og ser over mot Rowenas leilighet. Han har vært vitne til at Rowanda tok livet av Miles.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

 • Halle Berry som Rowena Price
 • Bruce Willis som Harrison Hill
 • Giovanni Ribisi som Miles Haley
 • Florencia Lozano som Karen Tejada
 • Jason Antoon som Bill Patel
 • Patti D'Arbanville som Esmeralda
 • Jane Bradbury som Toni
 • Jared Burke som Keneth Phelps
 • Gary Dourdan som Cameron
 • Clea Lewis som Gina
 • Daniella van Graas som Josie
 • Tamara Feldman som Bethany
 • Deirdre Lorenz som Veronica
 • Nicki Aycox som Grace Clayton
 • Paula Miranda som Mia Hill
 • Emma Heming som Donna
 • Gerry Becker som Jon Kirshenbaum

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ a b http://www.filmaffinity.com/en/film659131.html; besøksdato: 7. april 2016.
 2. ^ a b c http://www.the-numbers.com/movie/Perfect-Stranger; besøksdato: 7. april 2016.
 3. ^ http://www.imdb.com/title/tt0457433/; besøksdato: 7. april 2016.
 4. ^ http://stopklatka.pl/film/ktos-calkiem-obcy; besøksdato: 7. april 2016.
 5. ^ http://www.interfilmes.com/filme_16529_A.Estranha.Perfeita-(Perfect.Stranger).html; besøksdato: 7. april 2016.
 6. ^ http://www.metacritic.com/movie/perfect-stranger; besøksdato: 7. april 2016.
 7. ^ a b c d e f https://filmow.com/a-estranha-perfeita-t4165/; besøksdato: 7. april 2016.
 8. ^ Freebase-data fra Google[Hentet fra Wikidata]
 9. ^ www.kinokalender.com, besøkt 18. februar 2018[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata