Per Anders Sigvard Wahlstedt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Per Anders Sigvard Wahlstedt
Født1950[1]Rediger på Wikidata
BeskjeftigelsePsykolog Rediger på Wikidata

Per Anders Sigvard Wahlstedt (født 1950 i Helsingborg) er en svenskfødt psykolog med spesialisering i arbeids- og organisasjonspsykologi. Han er utdannet cand. psychol. fra Norge (1982), hvor han også har hatt sin yrkeskarriere. Før psykologeksamen arbeidet han som bygningsarbeider, fra 1975 til 1980.[trenger referanse]

Wahlstedt har i hovedsak hatt sitt virke i Kristiansand, hvor han har vært ansatt i Statens vegvesen, i spesialisthelsetjenesten og som organisasjonskonsulent. I perioden 1992 til 2002 var han direktør for Sentralsykehuset i Vest-Agder. Fra 2003 til 2013 var han klinikksjef for psykisk helse og rusmiddelavhengighet i Sørlandet sykehus. Han avsluttet sitt arbeid ved sykehuset med å arbeide internasjonalt frem til 2015. Wahlstedt var tidlig ute med anvende organisasjonspsykologisk kompetanse i en stilling som toppsjef i et stort sykehus.[trenger referanse] Som Klinikksjef har han vært i spissen for systematisk kvalitetsarbeid og for å ta i bruk pasienterfaringer i utviklingen av tjenestene.

I tillegg til sine stillinger, har Wahlstedt hatt styreverv. Han har ledet Norsk Helsenettverk for utvikling, og har vært president i European Health Management Association[2]. Han var også medlem av styret for Haydom Lutheran Hospital i Tanzania i en årrekke. Han har hatt ulike verv i Norsk Psykologforening, og satt i Sentralstyret fra 1989 til 1992. Anders Wahlstedt driver i dag enkeltmannsforetaket Organisasjonspsykolog Anders Wahlstedt, og er fortsatt engasjert i Norsk Psykologforening.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Proff, besøkt 30. september 2020[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «EHMA - European Health Management Association». EHMA (engelsk). Besøkt 29. juli 2020.