Penn (Buckinghamshire)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Penn
Penn
Treenighetskirken, Holy Trinity, Penn Street
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Chiltern
Admin. grevskap:Buckinghamshire
Seremon. grevskap:Buckinghamshire
StatusLandsby (village)
Befolkning3 961 (2011)

Penn er en landsby og et verdslig sogn i distriktet Chiltern i det seremonielle grevskapet Buckinghamshire, England, omkring 5 km nordvest for Beaconsfield og 6 km øst for High Wycombe. Den dekker et areal på omkring 16 km². I henhold til folketellingen i 2011 bor det 3961 innbyggere i landsbyen.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Navnet er opprinnelig brytonisk og betyr «høyde»; landsbyen ligger på et høydedrag i Chiltern Hills, og fra tårnet i Treenighetskirken i Penn skal det være mulig å se inn i åtte grevskap på en klar dag.

Det største godset i Penn er Segraves Manor, som tilhørte adelsfamilien Penn. Sybil Penn var amme for kong Edvard VI og dronning Elisabeth I. William Penn, som delstaten Pennsylvania er oppkalt etter, kommer også fra denne familien. I 1735 døde Roger Penn uten mannlige arvinger, og godset gikk derfor over til hans søster, som var gift med lord Curzon.

En liten husklynge, Penn Street, ligger omkring 1 1⁄2 km fra hovedlandsbyen.

Flere av husene er kjøpt opp av forretningsmenn fra London, da stedet ligger nær veier inn til hovedstaden slik at det er mulig å pendle fra Penn.

Urnen til Donald Duart Maclean, som spionerte for Sovjetunionen under og etter andre verdenskrig, og senere ble oberst i KGB, ble satt ned på kirkegården i Penn i 1983.[2][3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Kategori:Penn, Buckinghamshire – bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons