Paul Washer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Paul Washer
Paul Washer.jpg
Født1961
Ektefelle Charo Washer
Utdannet ved University of Texas
UtdannelseSouthwestern Baptist Theological Seminary
Beskjeftigelse Grunnlegger/Direktør, Misjonskoordinator, Pastor
Nasjonalitet Amerikansk

Paul David Washer (født 1961) er direktør for HeartCry Missionary Society, en misjonsorganisasjon med hovedfokus på å støtte nasjonal misjonsvirksomhet; altså støtte til personer som misjonerer i områder de selv kommer fra.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Washer ble en kristen mens hans studerte for å bli advokat innenfor olje og gass ved University of Texas. Etter eksamen gikk han på Southwestern Baptist Theological Seminary og oppnådde graden Master of Divinity. Washer har jobbet med evangelisering blant fattige og rusmisbrukere i storbyer i USA, og han har vært misjonær i Peru i ti år. Vendte så tilbake til USA, hvor han leder HeartCry Missionarty Society. I dag bor Washer i Radford, Virginia[1], sammen med sin kone og tre barn.

Forkynnelse[rediger | rediger kilde]

Washer er også omreisende predikant for Southern Baptist. Washer forkynnelse bruker å ha et særlig fokus på evangeliet og doktrinen om frelsesvisshet, han taler ofte mot praksisen rundt frelsesinnbydelse, ”Synderens bønn”, og kirkevekst. Prekenene hans har blitt populære gjennom internett-kanaler som Youtube.

Washer har i sine mest kjente prekener fokus på hvordan en kommer til tro og blir reddet fra helvete. Ifølge Washer blir en frelst gjennom troen alene. Men han viser ofte til Matteus 7 og andre bibelsteder som vektleger at det å si at en tror ikke er det samme som at en tror. For Washer er det gjerningene som viser at en har en sann tro; troen er ikke noe en har med nødvendighet gjennom selv-identifikasjon eller dåp. Den kristne er definert ved at Den Hellige Ånd flytter inn i personen, og når Den Hellige Ånd lever sammen med den kristne vil det fører til gode gjerninger. De gode gjerningene er fruktene av omvendelse, og ikke noe som bidrar til omvendelsen. Bildet fra bibelen om at et godt tre bærer god frukt, imens et dårlig tre bærer dårlig frukt, blir brukt i flere prekener. Washer hevder at de fleste som bekjenner seg som kristne egentlig ikke er det. Washer anklager forkynnere for at de ofte sier at en person er frelst uten å ha sett en sann omvendelse. Han mener det er viktig å ta menneskers sjelsliv alvorlig, og er redd for at mange opplever en falsk trygghet som resultat av at de grunnlegger sin tro på hva en predikant eller de selv identifiserer seg som.

Det er viktig for Washer at bibelen ikke bar er ufeilbarlig, men at den også skal brukes av den kristne til å gi retning på hvordan en lever livet. Så langt det er mulig skal en leve livet sitt basert på de prinsipper og den lære som en finner i bibelen. Han fremhever puritanerne som en gruppe kristne som han mener kun står tilbake for de første kristne i det å legge alle ting i livet frem for Jesus. Og han oppfordrer kristne i vår tid til å gjøre det samme.

Det er viktig å forstå teologien til Paul Washer skaper presedens for måten han underviser om evangeliet. Han tror han at det kun er de som er utvalgt som blir frelst, og at forsoningen gjelder alle mennesker, men at den er kun effektiv for de som kommer til tro. Washer er en forkynner som formidler evangeliet til alle mennesker alle steder, og som sjelden proklamerer kalvinisme, selv om noen av hans grunnsyn heller dit.

Innfluert av[rediger | rediger kilde]

For Washer er det viktigste å bli formet etter bibelen, og han kritiserer de som bruker uforholdsmessig mye tid på å lese om folk som leser bibelen på bekostning av å lese bibelen. Men han siterer også en rekke teologer, blant annet Thomas Watson, R.C. Sproul, John F. MacArthur, George Muller, John Piper, Jonathan Edwards, George Whitefield, Charles Spurgeon, Leonard Ravenhill, John Wesley og A. W. Tozer og Martyn Lloyd-Jones som har påvirket ham.[2] Han har regelmessig opptredd på kristen radio og TV for å diskutere evangeliet.[3] Paul Washer syntes å finne plass til Leonard Ravenhill og John Wesley men står på ingen måte i samme teolgiske tradisjon som disse. Han er baptist, og syntes å være nærmest John F. MacArthur i noe av sin teologi, men i motsetning til MacArthur tror Washer på Den Hellige Ånds virke og nådegavenes funksjon i menigheten, men tror ikke det finnes apostler som de 12 i dag.

Bøker[rediger | rediger kilde]

  • The One True God
  • Truth About Man

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://twitter.com/paulwasher/status/15636240154
  2. ^ Paul Washer: The True Gospel (TV Broadcast). Waukesha Expo Center: VCY America. 2008. Arkivert fra originalen 2011-02-13. 
  3. ^ Mal:Cite audio

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]