Patricio Arabolaza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Patricio Arabolaza
Patricio Arabolaza.jpg
Født17. mars 1893
Irun
Død12. mars 1935 (41 år)
Irun
Beskjeftigelse Fotballspiller
NasjonalitetSpania

Patricio Arabolaza Aramburu kjent som Patricio (født, 17. mars 1893 i Irún, død 12. mars 1935) var en spansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Patricio var med på det spanske fotballaget som kom på andreplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten på første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk en ny mulighet å spille om sølvmedaljene etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike som tapte semifinalen mot Nederland hadde reist hjem. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene. Spania vant sølvfinalen over Nederland med 3-1 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]