Patricio Arabolaza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Patricio Arabolaza
Patricio Arabolaza.jpg
Født17. mars 1893[1]Rediger på Wikidata
IrunRediger på Wikidata
Død12. mars 1935Rediger på Wikidata (41 år)
IrunRediger på Wikidata
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet SpaniaRediger på Wikidata

Patricio Arabolaza Aramburu kjent som Patricio (født, 17. mars 1893 i Irún, død 12. mars 1935) var en spansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Patricio var med på det spanske fotballaget som kom på andreplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten på første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk en ny mulighet å spille om sølvmedaljene etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike som tapte semifinalen mot Nederland hadde reist hjem. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene. Spania vant sølvfinalen over Nederland med 3-1 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Spansk biografisk leksikon, 9. okt. 2017, Patricio. Patricio Arabolaza Aramburu, 66050

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]