Palazzo a Mare

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Palazzo a Mare
LandItalia
StedCapri
Kart
Kart
Palazzo a Mare
40°33′30″N 14°14′06″Ø

Palazzo a Mare (oversatt Sjøpalasset; alternativt Palatium) er et arkeologiisk område nord på Capri. Det består av godt bevarte ruiner. Slottet skal ha tilhørt enten Keiserne Augustus,[1] eller Tiberius. I 1903, beskrev Royal Geographical Society ruinene som:

"Uten sammenlig de mest omfattende romerske ruinersom er funnet i strandkanten på Capri, kjent som Palazzo a Mare, (sjøslottet), er en av de største av de tolv villaer som Tiberius bygde og derfor må de stamme fra år 27 til 37 E. Kr. Bygningene er lite synlig fra sjøen, selv om de ligger i strandkanten og forsterket med sterke murer. Den nordlige fløy ved havet må ha vært et sjarmerede hvilested om somrene. Sett fra sjøen med halvrunde tak, med front mot klippene, et av de mest mystiske trekk ved ruinene. De er bygget opp til en tredel av klippenes høyde, med utsyn mot Vesuv. Mange fragmenter fra veggene ligger i sjøen under og er blitt ovedekket av sand og grus, usikkert fra hvilken høyde de har falt. De gir oss ikke nok data, så pålitelige som de som er funnet i de vestlige deler av bygningen, in situ.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ring, Trudy; Salkin, Robert M.; Boda, Sharon La (1. januar 1996). International Dictionary of Historic Places: Southern Europe. Taylor & Francis. s. 121–. ISBN 978-1-884964-02-2. Besøkt 5. juli 2012. 
  2. ^ Royal Geographical Society (Great Britain). (1903). The Geographical journal (Public domain utg.). Royal Geographical Society. s. 133–. Besøkt 5. juli 2012.