Pages

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pages
SkaperApple
Nyeste versjon4.0.5 (5. januar 2011 (2011-01-05))
OperativsystemMac OS X, iOS[1]
Nettstedhttp://www.apple.com/no/iwork/pages/

Pages er et tekstbehandlingsprogram som kan brukes til å skrive dokumenter og lage enkle trykksaker med Mac. Programmet er sammen med Numbers og Keynote del av programpakken iWork utviklet av Apple. Man kan enten kjøpe hele programpakken på CD til Mac eller ett og ett program i Mac App Store for Mac og iOS App Store for iPhone, iPod Touch og iPad.

Viktige bidrag til at man med Pages kan lage sideoppsett hurtig og enkelt, er at bilder lett kan importeres fra iPhoto – og at programvaren har et antall sidemaler som kan tilpasses ulike trykksaker etter behov.

Typografer som lever av å lage profesjonelle trykksaker vil foretrekke grafisk programvare som Quark eller Adobe InDesign, men amatører kan bruke programmet til å utforme trykksaker. Skoleelever, studenter og hobbytypografer kan bruke programmet til trykksaker som skal skrives ut fra en egnet skriver.

Med nye programoppdateringer er det utviklet flere nye spesialfunksjoner, som avansert bilderedigering og utforming av diagrammer.

Pages for iOS[rediger | rediger kilde]

Pages er også tilgjengelig for iOS-enhetene iPhone, iPod Touch og iPad, via App Store.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.