Pages

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pages
Utvikler(e)Apple[1]
Nyeste versjon12.0 (7. april 2022)[2]
OperativsystemmacOS, iOS, iPadOS
Nettstedwww.apple.com.tw/iwork/pages/

Pages er et tekstbehandlingsprogram som kan brukes til å skrive dokumenter og lage enkle trykksaker med Apple Macintosh. Programmet er sammen med Numbers og Keynote del av programpakken iWork utviklet av Apple. Man kan enten kjøpe hele programpakken på CD til Mac eller ett og ett program i Mac App Store for Mac og iOS App Store for iPhone, iPod Touch og iPad.

Bilder kan importeres fra iPhoto / Bilder-applikasjonen, og programvaren har et antall sidemaler som kan tilpasses ulike trykksaker.

Pages henvender seg i all hovedsak til amatører, og koleelever, studenter og hobbytypografer kan bruke programmet til trykksaker som skal skrives ut. Mer profesjonelle brukere vil foretrekke grafisk programvare som Quark eller Adobe InDesign.

Med nye programoppdateringer er det utviklet flere nye spesialfunksjoner, som bilderedigering og utforming av diagrammer.

Pages for iOS[rediger | rediger kilde]

Pages er også tilgjengelig for iOS-enhetene iPhone, iPod Touch og iPad, via App Store.

Applikasjonen ble først utgitt i 2012, og var beregnet på iPhoner, iPod touch og iPads. Etter at Apple lanserte iPad, ble Pages gjort kompatibel med tegne- og skrivestiften Apple Pencil.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.apple.com/mac/pages/.
  2. ^ «Pages on the Mac App Store». 7. april 2022. 
  3. ^ «Editing text in Pages on iPad using Apple Pencil» (engelsk). Apple Communities. 11. mai 2020. Besøkt 8. mai 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]