Hopp til innhold

Paddington 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Paddington 2
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Utgivelsesår2017
Prod.landStorbritannia
Lengde104 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPaul King
ProdusentDavid Heyman
ManusforfatterPaul King
Simon Farnaby
MusikkDario Marianelli
Foran kamera
Hovedrolle(r)Hugh Bonneville
Sally Hawkins
Brendan Gleeson
BirollerPeter Capaldi
Hugh Grant
Ben Whishaw
Annen informasjon
Prod.selskapHeyday Films
DistributørStudioCanal
Premiere5. november 2017 i London
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Paddington 2 er en animasjonsfilm fra 2017, regissert av Paul King. Han skrev også manus sammen med Simon Farnaby. Historien var basert på bøkene om bjørnen Paddington, oppfunnet av Michael Bond - som døde samme år som Paddington 2 ble publisert.

Filmen var en oppfølger til Paddington (fra 2014) og ble produsert av Heyday Films. Hovedrollen spilles av Ben Whishaw, som gir stemme til bjørnen Paddington. Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Brendan Gleeson og Jim Broadbent spiller andre roller. Paddington forsøker å skaffe en flott gave til adoptiv-tantens bursdag. Men når gaven han planlegger å kjøpe blir stjålet fra butikken, blir Paddington snart anklaget for å ha begått tyveriet. Han havner dermed i fengsel, samtidig som Brown-familien må forsøke å finne den virkelige skyldige - og bevise Paddingtons uskyld. Filme hadde premiere i november 2017.

Paddington-bjørnen, etter å ha bosatt seg med Brown-familien i Windsor Gardens, har blitt populær i samfunnet hans. Han planlegger å kjøpe en unik Pop-up bok i Samuel Grubers antikvitetsbutikk til tante Lucys 100-årsdag. Paddington gjennomfører forskjellige strøjobber, og sparer all lønnen hans. Men noen gjør innbrudd i Mr. Grubers butikk, og boken blir stjålet før Paddington rekker å kjøpe boken. Paddington tar opp jakten på tyven, som slipper så vidt unna. Men Paddington blir deretter anklaget for å ha begått tyveriet.

Det blir avslørt at den egentlige tyven var Phoenix Buchanan, en egoistisk skuespiller som bor i nærheten av Brown-familien. Selv om Gruber uttaler at han ikke tror at Paddington stjal boken, så finnes det ikke beviser for at det var noen andre tyver der. Derfor blir Paddington, dømt og havner i fengsel. Mens han er i fengsel, blir Paddington venn med mange av de andre innsatte. Kokken Knuckles blir imponert av Paddingtons oppskrift på sandwich med marmelade. Brown-familien forsøker å bevise Paddingtons uskyld, og få ham frikjent.

I mellomtiden tror Buchanan at boken han stjal kan avsløre plasseringen av en hemmelig skatt. Samtidig som de forsøker å bevise Paddingtons uskyld, møter Brown-familien en spåkone som informerer dem om at boken kan føre til forfatteren av bokens skjulte formue. De blir etter hvert overbevist om at Buchanan er den virkelige skyldige, og leter etter den stjålne boken hjemme hos ham. De oppdager et hemmelig loft hvor Buchanans forskjellige kostymer blir oppbevart, inkludert kostymet til tyven brukte for å stjele boken.

Men etterforskningen deres gjør at de går glipp av et planlagt besøk hos Paddington i fengselet. Paddington, som begynner å tro at familien hans ikke bryr seg om ham lenger, slår seg snart sammen med tre andre innsatte: Knuckles, Phibs og Spoon. De stikker av fra fengselet, planlegger å forlate landet så snart de kan, og de inviterer Paddington til å slå seg sammen med dem. Paddington nekter å gå med på dette forslaget, men går forkledd som en søppelbøtte for å unngå politiet, samtidig som han forsøker å finne igjen den virkelige gjerningspersonen. Buchanan oppdager endelig den skjulte formuen, men blir samtidig forhindret av Paddington - som forsøker å arrestere ham.

Skuespillere

[rediger | rediger kilde]
 • Hugh Bonneville som Henry Brown, Marys ektemann. Judy og Jonathans far
 • Sally Hawkins som Mary Brown, Henrys kone. Mor til Judy og Jonathan
 • Hugh Grant som Phoenix Buchanan, a narsissistisk skuespiller
 • Brendan Gleeson som Knuckles McGinty, en kokk i fengselet
 • Madeleine Harris som Judy Brown, Mary og Henrys datter. Søsteren til Jonathan
 • Samuel Joslin som Jonathan Brown, Mary og Henry. Broren til Judy
 • Julie Walters som Mrs. Bird. Husholderske for Brown-familien
 • Jim Broadbent som Samuel Gruber. Antikvitetselger, og venn av Brown-familien
 • Peter Capaldi som Mr. Curry. Naboen til Brown-familien, som ikke liker Paddington
 • Ben Whishaw som Paddington Brown, den høflige bjørnen som bor hos Brown-familien.
 • Imelda Staunton som Tante Lucy, Paddingtons adoptiv-tante
 • Michael Gambon som Onkel Pastuzo, Paddingtons adoptiv-onkel.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]